Se actualizează platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

În ultimele zile au fost multe probleme cu platforma pusă la dispoziție de Guvernul României privind programarea pentru vaccinarea împotriva COVID-19, astfel că mulți doritori să se imunizeze nu au reușit să se programeze.

Se actualizează platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

,,Ca urmare a interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare. Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului”, a afirmat astăzi Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 Astăzi la orele 14:00 erau disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS. Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie. Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doză, cât și vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică.

Până acum au fost vaccinate în România cu produsul Pfizer BioNTech 302.570 persoane din care 296.756 persoane vaccinate cu 1 doză și 5.814 persoane vaccinate cu 2 doze. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) a ajuns la 928 reacții comune și minore, din care: - 327 reacții de tip local cu durere la locul injectării; - 601 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).