Asistentă medicală suspectată de înlocuirea vaccinurilor împotriva Covid-19 cu soluție salină

O asistentă medicală din Germania este suspectată că a injectat în locul vaccinului Covid-19 soluție salină. Autoritățile din Nordul Germaniei spun că aproximativ 8.600 de persoane ar fi putut fi afectate.

Asistentă medicală suspectată de înlocuirea vaccinurilor împotriva Covid-19 cu soluție salină

În urma unei anchete, Poliția germană a constatat că o asistentă medicală de la Crucea Roșie ar fi injectat soluție salină în loc de serul antiCOVID, acest fapt s-ar fi întâmplat la un centru de vaccinare din Friesland - un district rural de pe coasta Mării Nordului - la începutul primăverii.

Autoritățile din nordul Germaniei au făcut apel la mii de oameni aflați în situația respectivă să facă o altă doză de vaccin împotriva Covid-19.

Sunt total șocat de acest episod”, a spus Sven Ambrosy, consilier local, potrivit publicației The Guardian.

În timp ce soluția salină este inofensivă, majoritatea persoanelor care au fost vaccinate în Germania în martie și aprilie 2021 și care sunt în vârstă prezintă un risc ridicat de a face Covid-19.

Anchetatorul poliției Peter Beer, care a vorbit despre acest subiect într-o conferință de presă, a spus că pe baza declarațiilor martorilor, există „o suspiciune rezonabilă de pericol”.

Motivul asistentei medicale, căreia nu i s-a dat numele, nu a fost clar, dar se pare că ea a difuzat opinii sceptice despre vaccinuri în postările sale de pe rețelele de socializare, după cum au declarat anchetatorii poliției.

 Nu a fost clar dacă suspecta a fost arestată sau acuzată în acest caz, dar asistenta medicală a fost predată unei unități speciale care investighează infracțiuni motivate politic.