În două zile 50 de cazuri noi de coronavirus în rândul cadrelor medicale din România

Numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1031 în România, conform raportărilor primite de INSP din teritoriu. În doar două zile au apărut încă 50 de cazuri noi.

În două zile 50 de cazuri noi de coronavirus în rândul cadrelor medicale din România

Institutul Clinic Fundeni (ICF) a anunțat că ieri a fost depistată pozitiv o asistentă medicală cu COVID-19, care deși este asimptomatică, a fost internată.

 „Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor  si a personalului  ne permite depistarea de timpuriu a  oricărui  posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activiăţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a mai spus ”, a explicat conf. dr. Anca Coliţă, managerul IC Fundeni.

Asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient. Și ea și toți cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecție.Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID-19. În prezent se fac 160 teste pe zi. Și la Spitalul ,,Carol Davila” din Capitală s-a descoperit un focar de SARS-COV2 în rândul angajaților, conform declarațiilor lui Nelu Tătaru, actualul ministru al Sănătății. În București, în momentul de față sunt 149 de cadre medicale cu coronavirus, iar în Suceava 462. În urmă cu două zile, potrivit INSP în București erau 131 de persoane cu SARS-COV-2 din rândul personalului medical.

Județul Neamț figurează tot cu 8 cadre medicale infectate, potrivit INSP.Situația pe județe arată astfel: Alba 18, Arad 53, Bacău 11, Bihor 2, Bistrița-Năsăud 5, Brăila 1, Botoșani 9, Brașov 27, Cluj 15, Caraș-Severin 1, Constanța 2, Covasna 9, Dâmbovița 3, Dolj 1, Galați 35, Giurgiu 15, Hunedoara 37, Harghita 1, Ilfov 2, Ialomița  1, Iași 13, Mehedinți 3, Mureș 17, Prahova 1, Sibiu 11, Satu Mare 2, Tulcea 1, Timiș 31, Teleorman 15, Vâlcea 3, Vrancea 67.