COVID-19: Un nou deces în Neamț

Organizația Crucea Roșie Română a anunțat decesul directorului Filialei Neamț a Crucii Roșii Române. Florin Pîclea avea 64 de ani și fusese timp de 18 ani la cârma filialei nemțene a organizației. El a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu trei săptămâni, când a fost internat la Spitalul Județean Neamț.

COVID-19: Un nou deces în Neamț

În urma analizelor efectuate în spital Florin Pîclea a fost diagnosticat și cu diabet, iar ieri s-a stins din viață.

,,Născut în satul Ruginești, comuna Hangu din județul Neamț, a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. După 26 de ani de activitate în domeniul industrial, domnul Florin Pîclea a preluat conducerea Filialei Neamț a Crucii Roșii Române în anul 2002, acolo unde a activat până în ultima zi. Model de noblețe sufletească, în calitate de director a organizat activitatea umanitară la nivelul județului Neamț, dezvoltând numeroase activități în beneficiul celor mai vulnerabile persoane”, a anunțat Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roșii Române pe pagina de facebook a organizației.

Tot în luna mai 2020 a decedat o asistentă medicală din cauza COVID-19 care avea 52 ani și fusese detașată de la Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț la ISU și DSP Neamț. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.398 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). În județul Neamț sunt 883 de persoane confirmate. Dintre toate persoanele confirmate pozitiv la nivel național  13.426 au fost declarate vindecate și externate.

Conform datelor publicat de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) până la data de 31 mai 2020, au fost raportate 1.398.425 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia cu 232.664 cazuri confirmate de coronavirus, Spania cu 239.228 Regatul Unit 272.826 și Franţa cu 151.496.La nivel mondial sunt peste 6 milioane de cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar numărul deceselor cauzate de această infecție a ajuns la 372.000.