COVID-19 în România: 13 decese în rândul angajaților din sănătate

Din 818 decese câte a provocat COVID-19 în România, 13 sunt în rândul angajaților din sănătate. Patru asistenți medicali au murit din cauza noului coronavirus, unul dintre ei chiar din Piatra Neamț.

COVID-19 în România: 13 decese în rândul angajaților din sănătate

Până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică.

Ultima asistentă medicală care a decedat din cauza COVID-19 avea 52 ani și fusese detașată de la Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț la ISU și DSP Neamț.

Celelalte asistente medicale erau din Țăndărei, Brașov și Constanța. Ieri a fost anunțat un alt deces în rândul angajaților din sănătate. Un ambulanțier în vârstă de 61 de ani, care lucra la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava, a murit din cauza COVID-19. Astăzi în toate Serviciile Publice de Ambulanţă a fost declarat doliu şi s-a ţinut un moment de reculegere de un minut, în memoria acestuia. Este cel de-al doilea deces din cadrul Serviciilor Publice de Ambulanță.

Conform unei situații a Federației Solidaritatea Sanitară din România  au mai fost răpuși de boala care a provocat o pandemie în lumea întreagă:  o îngrijitoare de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, o infirmieră de la Spitalul Clinic Județean Arad, 3 medici din Brad, Botoșani și Constanța, un brancardier de la Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș și o persoană care făcea parte din personalul auxiliar de la Spitalul Militar de Urgență ,, Dr. Alexandru Popescu” din Focșani.

Statisticile INSP arată că 1 din 9 cazuri de infectare cu noul coronavirus  din România este cadru medical.