Un asistent medical ajută ambulanțele cu echipamente de protecție

Cristina Munteanu este asistent medical la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și a înființat împreună cu Ștefan Mureșeanu, producător video, publicitar și voluntar la același serviciu de ambulanță un proiect intitulat sugestiv Ajutați Salvarea prin care strânge fonduri din donații pe care apoi le folosește pentru achiziționarea de echipamente de protecție și substanțe biocide pentru corpul medical din teren.

Un asistent medical ajută ambulanțele cu echipamente de protecție

În condițiile în care în plină pandemie de coronavirus majoritatea donațiilor merg către spitale, personalul de pe ambulanțe se confruntă cu o nevoie tot mai acută de echipament de protecție, ca urmare a creșterii apelurilor la 112.

În ultima perioadă, cazurile care reclamă afecțiuni ale căilor respiratorii (fără ca acestea să fie asociate neapărat cu virusul SARS-CoV-2) au crescut cu peste 175%. Ambulanța rezolvă 80% din cazurile de Covid din regiunea București – Ilfov, iar consumul de echipamente de protecție (combinezoane + măști) este de peste 100 de bucăți/zi. Cristina Munteanu s-a gândit la nevoile ambulanțelor din București, așa că din fondurile strânse până în acest moment a achiziționat 1200 de măști FFP2 și N95, 200 de combinezoane, 200 l dezinfectant de suprafețe, 80 l dezinfectant de mâini, 40 l soluție de nebulizare, 200 de viziere, dar și alimente.

În plus, membrii Clubul Off-Road Adventure Romania au donat proiectului 149 de echipamente complete de protecție, adică 149 de combinezoane și 149 de perechi de ochelari de protecție și mănuși.

Toate echipamentele de protecție, achiziționate la prețurile normale, dinainte de declanșarea pandemiei de la un furnizor care a ales să rămână anonim, au fost deja livrate și sunt în utilizare. Până acum, proiectul a strâns peste 36.000 de lei, de la 163 de donatori individuali și o companie, suma medie donată de persoanele fizice fiind de 230 de lei.

 Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are în jur de 1500-1800 de solicitări într-o zi, rezolvate cu aproximativ 60 de echipaje, pentru care lucrează 800 de oameni în 4 ture. La acest serviciu sunt înscriși în jur de 300 de voluntari, care fac gărzi de câte 12 ore, împreună cu echipajele. Voluntarii nu sunt în serviciu în această perioadă, pentru a fi protejați.

Persoanele care vor să contribuie la Ajutați Salvarea pot dona orice sumă în conturile de mai jos:

CRISTINA MUNTEANU

IBAN: RO77RZBR0000060018290782

Moneda: RON

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift: RZBRROBU

Detalii tranzacție: DONAȚIE AMBULANȚĂ

REVOLUT: Victor Lupescu 0727276378

 Persoanele juridice care vor să se alăture inițiativei sunt rugate să acceseze pagina de Facebook a proiectului.

Citește și povestea americancei Alicia Bravo, o asistentă medicală, care s-a înscris la triatlon cu scopul de-a strânge fonduri pentru a dota serviciul de Urgență a orașului natal cu un defibrilator automat.