Cea mai mare grevă evitată, după ce sindicatele asistenților medicali au obținut creșteri salariale

Cea mai mare grevă din istorie a angajatorilor privați americani din sănătate a fost evitată, după ce a fost încheiat un acord între sindicatul asistenților medicali, National Nurses United și Kaiser Permanente, un sistem mare de asistență medicală cu sediul în California.

Cea mai mare grevă evitată, după ce sindicatele asistenților medicali au obținut creșteri salariale

Asistentele Kaiser Permanente au aprobat majorarea salariilor cu 22,5%, după ce un sindicat de asistente medicale din California de Nord a negociat creșterea salariului asistenților medicali practicanți încă din iunie 2022.

Asistentele medicale plănuiseră o grevă de două zile pe 21 și 22 noiembrie. Asistentele au pichetat alături de colegii de la Kaiser Permanente Los Angeles Medical Center ( LAMC), iar greva, care ar fi urmat ar fi fost cea mai mare grevă a angajatorilor privați din istorie.

Sindicatul asistenților medicali a ratificat acordul după o perioadă de vot între 22 noiembrie și 2 decembrie.

„Cu acest nou contract, vom fi capabili să recrutăm noi asistente medicale, să le păstrăm pe cele cu experiență și, cel mai important, să oferim pacienților noștri o îngrijire îmbunătățită”, a declarat Cathy Kennedy, asistentă neonatală la Kaiser Permanente Roseville Medical Center, președintele sindicatului. „Suntem atât de fericiți că acest contract adaugă peste 2.000 de posturi în California de Nord” a precizat lidera.

 Pe lângă creșterea mare a salariului asigurată în acord, noul contract conține și alte prevederi, inclusiv: siguranța că asistentele primesc echipament personal de protecție (EIP), inclusiv un stoc de trei luni de EIP, screening pentru boli infecțioase și provizii pentru pacienții cu COVID-19.

Extinderea cuprinzătoare a prevenirii violenței la locul de muncă din spitale, clinici și alte locații. În plus, contractul necesită un proces de investigare pentru incidente de violență la locul de muncă și consiliere pentru traume pentru asistente.

Rambursarea costurilor școlarizării și a educației, dar și beneficii pentru sănătate pentru a ajuta la reținerea și recrutarea asistentelor medicale cu experiență sunt alte prevederi.

,,Pentru prima dată, contractul nostru include prevederi de echitate și incluziune și un angajament pentru un loc de muncă fără rasism și discriminare”, a spus Kennedy. „În cadrul acestui nou acord, vom crea un Comitet regional de echitate, diversitate și incluziune pentru a aborda rasismul sistemic în sistemul de sănătate. Acest lucru este de mult întârziat. Asistența medicală este un drept al omului și trebuie să punem capăt disparităților rasiale în domeniul sănătății", a afirmat Cathy Kennedy, potrivit siteului healthexec.com.

Se prevede crearea unui nou Comitet regional de echitate, diversitate și incluziune, compus din două asistente din fiecare unitate, pentru a aborda rasismul sistemic în cadrul sistemului de sănătate.