Mărturisiri în Săptămâna Asistentelor Neonatale: ,,Nu este doar o meserie, este o chemare. Nu e pentru toată lumea”

Înființată în anul 2000 de către Asociația Națională a Asistentelor Neonatale (NANN) din SUA, Săptămâna Asistentelor Neonatale reprezintă o oportunitate de a sărbători munca grea și dedicarea asistenților neonatali din lumea întreagă.

Mărturisiri în Săptămâna Asistentelor Neonatale: ,,Nu este doar o meserie, este o chemare. Nu e pentru toată lumea”

În 2019, NANN a extins sărbătoarea de la o zi care era pe 15 septembrie la o săptămână întreagă în luna septembrie a fiecărui an. În 2022, din 12 septembrie până duminică, 18 septembrie 2022 este Săptămâna Asistentelor Neonatale, perioadă în care toți cei care doresc pot onora aceste cadre medicale.

Contribuțiile lor asupra celor mai mici pacienți fac diferența care durează toată viața pentru nou-născuți și familiile lor. Asistentele care lucrează în serviciile de neonatologie din întreaga lume continuă să lucreze neobosit pentru a salva cele mai fragile vieți, lucrează îndeaproape cu familiile pacienților și pledează pentru profesia de asistent medical neonatal.

,,În aceste vremuri fără precedent, suntem încântați să prezentăm profesia de asistent medical neonatal semnificativă și de impact”, au declarat reprezentanții NANN, potrivit siteului organizației. De altfel, Asociația Americană a Asistentelor Neonatale îi îndeamnă pe asistenții medicali din neonatologie să facă o poză cu colegii de lucru în unitate sau în afara sărbătorind Săptămâna Asistentelor Neonatale și să o publice pe Facebook, Instagram sau Twitter și să folosească hashtag-ul #NeonatalNursesWeek.

Cadre medicale care își desfășoară activitatea în neonatologie din lumea întreagă au dat curs invitației și au postat fotografii și mesaje despre munca lor, dar și urări cu ocazia acestei sărbători.

,,Asistenta medicala NICU este ceea ce trăim și iubim. Când am intrat în această profesie, habar nu aveam că mă voi trezi nerăbdătoare să merg la muncă să văd ce fac "copiii mei". Am întâlnit colegi de muncă care îmi vor fi prieteni pe viață și pacienți și familii care vor fi pentru totdeauna o parte din inima mea. Nu este doar o meserie, este o chemare. Nu e pentru toată lumea, dar când e, să știți e cea mai grea meserie pe care am iubit-o vreodată. La mulți ani de ziua asistentelor neonatale”, a transmis pe Meta Sarah Drake, asistentă în neonatologie la Emory Decatur Hospital

Spitalul Municipal de Urgență Roman Oficial a postat un mesaj ,,A fi asistentă medicală pe Secția Neonatologie nu înseamnă doar să îngrijești copiii, înseamnă și să susții mamele ori de câte ori au nevoie. Cele mai plăcute momente ale muncii pe Secția Neonatologie sunt legăturile incredibile formate în primele secunde din viața bebelușilor, de faptul că nou-născuții cresc și depășesc etape precum tranziția de la incubator la pătuț, dar și mamele ducând copiii în brate, părăsind sectia mulțumiți de serviciile acordate.

Toate zilele din viața unei asistente care profesează în sectorul neonatologie sunt diferite, mereu intampinand diverse provocări și situații și de aceea le dorim tuturor să aibă puterea de a lupta și mai ales, de a învinge orice obstacol, pentru ca viața fiecărui bebeluș să înceapă bine și sa continue frumos!

Felicitări tuturor pentru întreaga activitate și un sincer "La mulți ani " asistentelor medicale neonatale, în aceasta săptămâna de sărbătoare”.