Se reiau cursurile cu prezență fizică la școlile postliceale sanitare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 25, prin care Ministerul Sănătății și Ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță, cu respectarea mai multor prevederi.

Se reiau cursurile cu prezență fizică la școlile postliceale sanitare

Cursurile se reiau după vacanța de Paște pe 5 mai potrivit scenariilor cunoscute - verde, galben, roșu, în funcție de rata de infectare pentru elevi, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai.  Noul ordin permite reluarea cursurilor cu participare zilnică cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, este prevăzută participarea zilnică cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Hotărârea CNSU numărul 25 permite organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ordinul comun 93/3235 din 4 februarie 2021 al Ministerelor Sănătății și Educației reglementa testarea în școli cu teste rapide antigen. În cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sănătății