2.000 de cadre medicale, dotate cu inele inteligente pentru a lupta cu noul coronavirus

2.000 de cadre medicale, care au contact zilnic cu pacienții cu COVID-19, vor fi dotate cu inele inteligente pentru a lupta mai eficient cu noul coronavirus.

2.000 de cadre medicale, dotate cu inele inteligente pentru a lupta cu noul coronavirus

Pe baza datelor furnizate de acest inel respectiv: temperatura corpului, respirația și ritmul cardiac al purtătorilor inelului, echipa de cercetare va studia dacă datele fiziologice colectate de acest dispozitiv inteligent, combinate cu răspunsurile la sondajele zilnice ale simptomelor, pot prezice simptomele bolii COVID-19.

Oamenii de știință vor cere simultan participanților la studiu, care vor fi împărțiți în două grupuri: angajați din sistemul medical și populația generală, să completeze sondajele zilnice cu privire la simptomele bolii. Proiectul, numit TemPredict, ar putea „deschide ușa pentru cercetarea privind urmărirea și gestionarea altor boli și afecțiuni”, au precizat reprezentanții Oura, conform siteului companiei.

 Medicii, asistenții medicali și alți lucrători din domeniul sănătății care vor primi inelele inteligente vor putea fi mai bine pregătiți pentru a înțelege semnele de avertizare timpurie ale infecției cu coronavirus și vor putea lua măsurile necesare pentru a combate COVID-19, este opinia cercetătorilor UCSF.