Cadrele medicale infectate cu noul coronavirus, acces gratuit la Clinica Post Covid pentru monitorizare

Un program gratuit pentru cadrele medicale, destinat persoanelor care au nevoie de urmărire medicală, în urma infectării și vindecării de COVID 19 este oferit de Rețeaua privată Regina Maria. Programul se desfășoară atât online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cât și în locațiile fizice din București.

 Cadrele medicale infectate cu noul coronavirus, acces gratuit la Clinica Post Covid pentru monitorizare

O parte semnificativă dintre pacienții care au depășit această boală necesită în continuare o atenție sporită. În unele cazuri, deși virusul este eliminat din organism, pacienții pot rămâne cu o serie de afecțiuni ale funcției pulmonare, insuficiență renală, leziuni ale mușchiului inimii, insuficiență multiplă de organ sau complicații legate de tratamentul urmat pentru vindecare. Clinica Post Covid, așa cum a fost denumit programul, va include monitorizarea pacienților vindecați de COVID 19 constă în investigații imagistice – CT sau RX – și o serie de analize de sânge, recomandate de medic în funcție de fiecare caz în parte, printre care: hemoleucogramă, teste pentru evaluarea funcției hepatice și a funcției  renale. În program este inclus și EKG-ul, pentru cei cu afecțiuni cardiace, și testele serologice pentru răspunsul imun la infecția cu noul coronavirus.

„Continuăm demersul nostru de a sprijini cadrele medicale din linia întâi. Am fost primii care au oferit gratuit testarea RT-PCR a personalului medical, am continuat cu testele pentru depistarea anticorpilor, oferite gratuit celor din linia întâi pe întreaga perioadă a stării de urgență, iar acum completăm aceste teste cu monitorizarea celor care au fost infectați și vindecați de COVID 19. Personalul medical este cel mai expus în această perioadă, motiv pentru care un număr mare dintre ei a fost infectat. Din acest motiv, este important să oferim acces gratuit tuturor cadrelor medicale, fie că vorbim despre medici, asistenți medicali sau infirmiere, în locațiile noastre dedicate monitorizării post COVID”, a declarat  Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate Regina Maria.

 Pentru a intra în programul de monitorizare post-covid, pacienții care au medic curant și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare, se pot programa direct în clinicile rețelei dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor.

 Pacienții care nu au un medic currant trebuie să facă o programare online la unul din medicii dedicați din acest proiect, consultație facilitată de serviciul de telemedicină Clinica Virtuală REGINA MARIA. În urma anamnezei, medicul evaluează cazul pacientului și pregătește un raport medical ce conține indicațiile necesare pentru eventuale analize și investigații imagistice de care pacientul are nevoie.

 Pacienții care au “Contul Meu”, pot accesa rapid rezultatele în dosarul medical disponibil în aplicația REGINA MARIA. Cei care nu au cont, pot deschide rapid și facil unul, online, sau pot accesa rezultatele analizelor pe reginamaria.ro, în secțiunea “Rezultate analize”. Pentru investigațiile imagistice efectuate, rezultatul se poate trimite prin e-mail, fără să fie necesară vizita în clinică. Interpretarea se va face fie în Clinica Virtuală, de medicul ales de pacient la intrarea în program, fie de medicul curant.

 În timpul pandemiei COVID-19, rețeaua privată de sănătate a implicat în testare toate cele 3 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, Laboratorul Central din București și laboratoarele Genetic Center din București și din Cluj, atingând capacitatea de prelucrare de 860 de teste RT-PCR/ zi.