„Pașaport pentru Libertate” pentru asistentele medicale ucrainence care doresc să emigreze în Statele Unite

Passport2Liberty este o inițiativă care susține migrația asistentelor ucrainence în Statele Unite, în contextul actualului conflict din Ucraina. Americanii au venit cu inițiativa „asistentele medicale ucrainence ”, recunoscând astfel că trebuie acordată o atenție specială celor forțați să-și părăsească țara pentru a scăpa de război, persecuție sau dezastre naturale.

„Pașaport pentru Libertate” pentru asistentele medicale ucrainence care doresc să emigreze în Statele Unite

Inițiativa aparține CGFNS își va valorifica expertiza în evaluarea acreditărilor, parteneriatele și baza de date educațională globală de ultimă generație pentru a reconstrui documentația asistentelor medicale din Ucraina care aleg să profeseze în Statele Unite.

Fiind un organism de stabilire a standardelor recunoscut la nivel internațional și cea mai mare organizație de evaluare a acreditărilor din lume pentru asistență medicală, misiunea și responsabilitatea CGFNS față de fiecare asistent medical din întreaga lume este de a le oferi mijloacele de a avea o viață mai bună, trăind și lucrând în țara aleasă.

„CGFNS a creat inițiativa Passport2Liberty pentru a aborda provocările cu care se confruntă asistentele ucrainence în această perioadă de criză. Se bazează pe credința și angajamentul că migrația sigură, ordonată și regulată este un drept al omului și că comunitatea globală are responsabilitatea de a se asigura că refugiații în toate situațiile sunt sprijiniți și împuterniciți în mod adecvat”, a declarat dr. Franklin A. Shaffer.

 Pentru a extinde și mai mult inițiativa, Asociația Spitalelor Americane (AHA) și Organizația Americană pentru Leadership în Asistență Medicală (AONL) vor facilita parteneriate cu sistemele de îngrijire a sănătății și vor lucra cu Consiliile de Stat pentru Nursing.

 „Passport2Liberty oferă o cale pentru spitale și sistemele de sănătate pentru a ajuta asistentele ucrainene strămutate să găsească sprijin și asistență pentru a-și reconstrui viața, continuând în același timp cariera de asistență medicală în Statele Unite”, a declarat Robyn Begley, vicepreședinte senior și director de asistență medicală AHA și AONL.

Un partener fondator și primul sistem de asistență medicală din SUA care s-a angajat în inițiativa Passport2Liberty este Ochsner Health, un sistem integrat de asistență medicală cu 40 de spitale și peste 300 de centre de sănătate și de îngrijire urgentă în Louisiana, Mississippi și Golful de Sud.

„Sunt atât de mândru de echipele noastre creative și empatice de asistență medicală de la Ochsner Health, care au văzut nevoia de a-și ajuta colegii medicali din Ucraina și au împărtășit conducerii această idee de a participa. Acest program nu numai că va face parte din strategia noastră internațională de recrutare a RN, dar este ceea ce trebuie făcut”, a declarat Warner Thomas, președinte și CEO al Ochsner Health.

Un alt partener Passport2Liberty este Asociația Catolică de Sănătate din Statele Unite, care are peste 600 de spitale și 1.600 de servicii de îngrijire pe termen lung și alte instituții de sănătate în toate cele 50 de state și este cel mai mare grup de furnizori de servicii medicale nonprofit din țară.

„Asociația Catolică de Sănătate din Statele Unite felicită CGFNS International pentru inițiativa sa Passport2Liberty și este încântată să participe la program. Inițiativa va ajuta asistenții medicali ucraineni care au fost forțați să-și părăsească țara natală să obțină verificarea acreditărilor pentru a profesa în această țară și să pună în legătură aceste asistente cu angajatori care le pot sprijini tranziția către forța de muncă din SUA”, a precizat Sr. Mary Haddad, Președinte și CEO.

Global Nurse Partners, o agenție de plasare a asistentelor medicale specializată în recrutare internațională, este un alt partener Passport2Liberty care îi va ajuta și sprijini pe asistenții medicali prin tranziția și adaptarea lor la SUA.

Sylvia Mullarkey, fondatoare și CEO a adăugat: „Global Nurse Partners este onorat să colaboreze cu partenerii noștri în crearea de oportunități pentru asistentele medicale și familiile lor afectate de această criză și așteptăm cu nerăbdare să le susținem călătoria.”

 Asistentele ucrainence refugiate în SUA ar trebui să viziteze Passport2Liberty.org și să completeze formularul de informații generale pentru a obține informații personalizate despre politicile de cazare pentru cazurile lor specifice.

Credit foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/grup-ine-in-maini-in-aer-liber-razboi-11421332/