Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” dotat cu un turn de artroscopie

Afecțiunile ortopedice la copii sunt printre cele mai dese motive de prezentare la spital. În ultimii trei ani, medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” au tratat peste 15.000 de copii cu afecțiuni la nivelul genunchiului, peste 5.000 de copii cu afecțiuni ce produc instabilitate articulară la nivelul gleznei și piciorului și peste 1.000 de copii cu instabilități articulare la nivelul membrelor superioare.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” dotat cu un turn de artroscopie

Organizația Salvați Copiii România a dotat Secția de Ortopedie a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din București cu un turn de artoscopie 4K, în valoare de 113.169 euro, ca parte a campaniei de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.  

,,În ultimii ani, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” au venit din ce în ce mai des pacienți cu afecțiuni articulare. Vorbim de patologii acute sau cronice la care tratamentul modern artroscopic trebuie amânat până la vârsta de 18 ani, când pot avea acces la programele naționale atribuite spitalelor de adulți. De cele mai multe ori această amânare înseamnă renuțarea la activitatea sportivă sau limitarea acesteia, fapt care afectează  calitatea vieții. Pe lângă leziunile acute asociate activităților sportive, specialitatea noastră se confruntă cu o multitudine de patologii cronice dobândite sau congenitale care impun un tratament artroscopic. Turnul artoscopic primit de la Salvați Copiii este de un real ajutor. Cu acest aparat vom putea interveni și la copiii de vârste mici pentru intervenții minim invazive. Echipamentul dispune de cea mai avansată tehnologie și oferă imagini de cea mai înaltă calitate disponibilă, sistemul oferă profunzime de vedere și focalizare de neegalat în industria medicală,” a declarat Conf. Dr. Alexandru Ulici, Medic Primar Departamentul Ortopedie Pediatrică – Chirurgie Ortopedie Pediatrică, Manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, București.

Anul trecut au fost donate Spitalului „Grigore Alexandrescu” din capitală două ambulanțe performante și aparatură medicală de ultimă generație. D altfel, în 2021 au fost dotate de către Organizația Salvați Copiii România 24 de spitale, cu aparatură și echipamente medicale în valoare de 1.254.000 euro. Numai în București, 6 unități medicale au primit aparatură și echipamente medicale în valoare totală de 742.398 de euro.

,,Investiția în spitale este o investiție socială, iar rezultatele bune ale unei aparaturi performante se văd atât în calitatea actului medical, cât și în recuperarea atât de importantă, mai ales când vorbim despre copii. De aceea este esențial acest mecanism de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, pentru că înseamnă construcție solidă”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii România.

 

În acest an Salvați Copiii România lansează un apel pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către o cauză vitală: modernizarea și dotarea cu echipamente performante a maternităților și secțiilor de pediatrie din România.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro.

Termenul limită de depunere la Administrația Financiară este 25 mai 2022, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.