Regina Marii Britanii a acordat un premiu asistentelor medicale pentru lupta împotriva COVID-19

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a acordat un premiu ,,George Cross” Serviciului Național de Sănătate (NHS) de stat pentru activitatea sa din ultimii 74 de ani, dar și unei asistente filipineze care s-a aflat în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Regina Marii Britanii a acordat un premiu asistentelor medicale pentru lupta împotriva COVID-19

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a acordat prestigiosul premiu ,,Crucea George” asistentei medicale May Parsons, care a făcut primul vaccin împotriva Covid-19 din lume și surorii medicale Joanna Hogg, prima persoană din Irlanda de Nord care a primit vaccinul și una dintre primele asistente care a administrat la rândul ei vaccinul în țară, alăturându-se astfel liderilor din domeniul sănătății care au fost premiați de regina Marii Britanii.

Ceremonia de premiere a avut loc la Castelul Windsor la o săptămână de la aniversarea NHS. ,,Crucea George” este acordată ca recunoaștere a „actelor de cel mai mare eroism sau de cel mai curaj în circumstanțe de pericol extrem”. Premiul recunoaște „curajul, compasiunea și dăruirea” personalului NHS în timpul pandemiei și serviciul lor pentru public în ultimii 74 de ani.

May Parsons, asistentă medicală la Spitalele Universitare Coventry și Warwickshire Trust, i-a administrat lui Maggie Keenan primul vaccin COVID pe 8 decembrie 2020. De atunci, personalul NHS din Anglia a livrat peste 125 de milioane de vaccinuri, apoi încă 33 de milioane de  vaccinuri pentru rapel.

„Vaccinarea lui Maggie cu primul vaccin aprobat împotriva Covid-19 a fost un moment minunat de care sunt atât de mândră – dar acesta a fost doar începutul.Acel moment a dat startul celui mai mare și mai rapid program de vaccinare din istoria noastră. A prevenit internările în spital, a readus țara la normal și a salvat vieți”, a declarat May Parsons, potrivit Nursingtime.net.

Ea a adăugat că George Cross este un „omagiu potrivit” pentru întreg personalul din spitale și comunități care au mers mai în timpul pandemiei să vaccineze populația.. Joanna Hogg, care a intrat în casele de îngrijire pentru a vaccina vârstnicii a fost și ea premiată în numele serviciului de sănătate din Irlanda de Nord.

„Este onoarea vieții mele să reprezint colegii din sănătate și asistență socială din Irlanda de Nord și să accept George Cross în numele lor. Pandemia a testat cu adevărat întregul sistem de sănătate și de asistență socială, dar sunt extrem de mândră de rezistența și determinarea demonstrate de toți colegii mei. Această recunoaștere din partea Majestății Sale și recunoștința manifestată de public este profund apreciată de toți cei din serviciul de sănătate”, a spus Joanna Hogg.

 Liderii NHS și-au exprimat, de asemenea, onoarea de a accepta prestigiosul premiu, Amanda Pritchard, noul director executiv al NHS Anglia declarând că „în cele mai dificile circumstanțe din timpul pandemiei, personalul a răspuns magnific – îngrijind peste 750.000 de persoane cu Covid-19 în spitale și multe altele în comunitate, tratând sute de mii de oameni cu alte nevoi de sănătate, precum și proiectând și furnizarea celui mai mare și mai de succes program de vaccinare NHS din istoria noastră - protejând publicul rapid, contribuind la readucerea țării la normal și salvând sute de mii de vieți”.

În opinia acesteia, George Cross este pentru toți cei care lucrează în NHS – asistentele medicale, medicii, paramedicii, terapeuții – și întreaga echipă.