Cursuri pentru cadrele medicale din grădinițe

Prima platformă de educație pentru alimentația sănătoasă a copiilor din țara noastră găzduiește cursul Sănătos de mic, un curs pentru cadrele medicale din grădinițele de stat, dar și pentru cadrele didactice. Platforma cursuri.sanatosdemic.ro a fost realizată ca parte a programului Sănătos de mic, dezvoltat de Danone România și Asociația SAMAS în 2017, pentru a preveni riscul de obezitate infantilă, problema cronică de sănătate numărul 2 în rândul copiilor din România (locul 1 la copiii din mediul rural), conform datelor INSP.

Cursuri pentru cadrele medicale din grădinițe

Cursul Sănătos de mic se desfășoară în format blended learning (hibrid) cu lecții asicron, pe care cursanții le parcurg individual, înainte de a urma sesiunile sincron, susținute live, de formatori specializați. Cei care urmează cursul primesc credite profesionale, fiind acreditat de către Ministerul Educației și OAMGMAMR (Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România).

Cursul are 4 module în total, 2 comune pentru cadrele didactice și medicale (Nutriția sănătoasă a preșcolarului, Comportamentul alimentar în familie) și câte unul specializat − Abordări practice privind alimentația sănătoasă a preșcolarilor (pentru cadrele didactice), respectiv Analiza meniului din grădinițe, pentru cadrele medicale. Dincolo de informațiile actualizate și verificate despre nutriția sănătoasă a preșcolarilor, pe care acest curs le oferă, el are marele avantaj că poate fi urmat de oriunde din țară, și chiar și din străinătate, de către vorbitorii de limbă română și în ritmul propriu fiecărui cursant.

„Sănătos de mic este un program de suflet pentru mine, am fost alături de echipă încă de la început și m-am bucurat să văd impactul activităților noastre la nivel de grădiniță, dar și în familii. E o plăcere să mă conectez cu cadrele didactice și medicale din sistemul preșcolar și să învăț și eu de la ele noțiuni de pedagogie și modalități de învățare prin joc. Răspunsul celor care au participat la cursurile Sănătos de mic până în prezent, online sau față în față, este extraordinar, o mare parte dintre cursante declară că informațiile primite le-au schimbat și lor comportamentul alimentar în bine”, a declarat Dr. Diana Voican, medic pediatru și directorul medical al programului Sănătos de mic.

Până acum, la cursul Sănătos de mic s-au înscris pe platforma cursuri.sanatosdemic.ro aproape 600 de cadre didactice și medicale din peste 30 de orașe și localități din țară, care au urmat gratuit cursurile de educație nutrițională. Pentru cadrele didactice din grădinițele de stat, cursurile sunt gratuite, se primește avizare de la Casa Corpului Didactic. La fel și pentru cadrele medicale din grădinițele de stat , care beneficiază de gratuitate și primesc puncte EMC.

Cadrele didactice și medicale din grădinițele private pot urma cursul contra cost, în urma achiziționării pachetului Sănătos de mic de către conducerea grădiniței. Părinții, profesioniștii din domeniu sau toți cei interesați de alimentația sănătoasă pot parcurge toate cele 4 module, contra cost.