Asistente medicale în campania de conștientizare a leziunilor pielii asociate umidității (MASD)

Pe 17 martie se celebrează Ziua internațională de conștientizare a leziunilor pielii asociate umidității (MASD). Asistentele medicale speră că această zi va ajuta la îmbunătățirea cunoștințelor personalului sanitar, la îmbunătățirea prevenirii și la îngrijirea pielii cu produsele potrivite pentru această afecțiune. Două asistente medicale Julie Tyrer și Samantha Mills de la Liverpool Heart and Chest Hospital și de la NHS Foundation Trust, au colaborat cu compania Medline pentru a lansa o nouă campanie anuală pentru MASD.

Asistente medicale în campania de conștientizare a leziunilor pielii asociate umidității (MASD)

MASD este un termen umbrelă care acoperă diferite tipuri de leziuni ale pielii cauzate de expunerea prelungită sau continuă la umiditate excesivă. Potrivit lui Julie Tyrer numărul cazurilor care duc la vătămări grave din cauza MASD este în creștere.

MASD este o problemă semnificativă și nu primește atenția pe care o merită”, a declarat asistenta medicală, conform Nursing Times.

Deteriorarea pielii asociate umidității (MASD) nu obține atenția pe care o merită, în ciuda faptului că are un impact mare asupra bunăstării și calității vieții pacienților.

 „Efectele nocive ale umezelii excesive pot apărea la orice vârstă și pot afecta diferite grupuri”, arată asistenta medicală.

MASD se poate dezvolta atunci când pielea are o expunere prelungită sau continuă la umiditate excesivă. Pielea devine suprahidratată și este predispusă la macerare, ceea ce facilitează pătrunderea iritanților și microorganismelor.

Există o serie de leziuni inflamatorii ale pielii care apar ca răspuns la expunerea prelungită a pielii unui pacient la transpirație, urină, materiile fecale sau exudatul plăgii. Efectele dăunătoare ale umidității excesive pot apărea la orice vârstă și pot afecta diferite grupuri, dar sunt adesea asociate cu incontinența, ceea ce duce la dermatita asociată incontinenței (IAD), unul dintre cele patru tipuri de MASD. În practica clinică, poate fi dificil să se facă distincția între ulcere de presiune și IAD. Dar este vital ca diagnosticul să fie pus corect, deoarece aceste afecțiuni au etiologii și căi de tratament diferite.

 Educația și conștientizarea sunt esențiale în reducerea MASD, iar o campanie anterioară MINIMIZE Moisture a avut o contribuție semnificativă ce a dus la o reducere de trei ori a cazurilor de MASD. Un sondaj al personalului a evidențiat că 90% dintre angajați au considerat că campania le-a sporit gradul de conștientizare cu privire la MASD, 96% s-au simțit mai capabili să identifice pacienții cu risc și 91% s-au simțit mai bine informați pentru a oferi îngrijiri de înaltă calitate.

 Se speră că campaniile locale pot fi acum aliniate pentru a crea prima Zi de conștientizare a MASD în Regatul Unit și Irlanda, pe 17 martie 2022. Aceasta va fi prima dintre multele zile anuale de conștientizare a MASD.

 Personalul medical este încurajat să identifice trei lucruri, pe care se angajează să le facă pentru a încerca să prevină MASD în grupul lor de pacienți. De exemplu, să identifice devreme pacienții cu risc ridicat, să implementeze un plan preventiv și să- îndemne să utilizeze produsul potrivit cât mai curând posibil.

Credit foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ingrijirea-pielii-cosmetica-ine-in-maini-lo-iune-4938450/