Elevii de liceu invitați la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali în Săptămâna Asistentului Medical

Ziua Internațională a Asistentului Medical va fi celebrată pe 12 mai, prilej pentru Academia Europeană pentru Asistenți Medicali să-și facă cunoscută oferta educațională elevilor de liceu. În săptămâna 10-14 mai, Academia își deschide porțile campusului pentru elevii din anii terminali de liceu și oferă acces la o serie de evenimente gratuite, menite să celebreze rolul crucial al asistenților medicali în procesul de îngrijire al pacienților.

Elevii de liceu invitați la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali în Săptămâna Asistentului Medical

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali organizează Săptămâna Asistentului Medical pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a, dar și pentru absolvenții de liceu și persoanele interesate de reconversie profesională. Aceștia se pot înscrie la evenimentele organizate de Academie în campusul localizat în incinta Ponderas Academic Hospital, urmând linkul www.nursing-academy.eu/asistentmedical.

Accesul va fi gratuit pentru elevi, ei vor putea participa la workshopuri susținute de asistenți medicali cu experiență, la tururi ale campusului, la sesiuni de întrebări și răspunsuri alături de medici și asistenți.

„Generațiile tinere continuă să ne demonstreze că sunt realmente interesate de schimbare și că vor să contribuie activ la dezvoltarea societății în care trăiesc. Programul educațional al Academiei Europene pentru Asistenți Medicali răspunde acestei cerințe, fiind aliniat celor mai înalte standarde internaționale și dispunând de tehnologie unică în România, de ultimă generație, care facilitează accesul la o pregătire 360˚. În acest context, Săptămâna Asistentului Medical reprezintă prilejul ideal pentru a-i primi pe viitorii lideri ai asistenței medicale în campusul nostru și a deschide un dialog cu ei despre planurile, așteptările și aspirațiile lor”, a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de Sănătate Regina Maria. 

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, un program de studii universitare pentru asistenți medicali din România dezvoltat de Rețeaua de sănătate Rețeaua de Sănătate Regina Maria în colaborare cu Coventry University, le oferă absolvenților diplome internaționale, acreditate în Marea Britanie.

Studiile universitare sunt în limba engleză, iar programul de învătământ este similar cu cel pe care îl urmează asistenții medicali din Marea Britanie.

„Rolul asistentului într-o echipă medicală multidisciplinară este crucial. Scopul nostru este să reiterăm acest aspect și să ne asigurăm că le punem la dispoziție celor ce vor să urmeze această carieră toate resursele de care au nevoie pentru a avea acces chiar la ei în țară la o educație ca afară, recunoscută la nivel internațional. Acest lucru este posibil datorită parteneriatului nostru strategic cu Coventry University, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Marea Britanie. Totodată, ne dorim să-i încurajăm pe acești viitori specialiști să rămână să profeseze în România, motiv pentru care, după absolvirea celor 3 ani de studii, le asigurăm locuri de muncă în Rețeaua Regina Maria”, a mai spus Fady Chreih.