Noi suplimente alimentare pentru copii și adulți, lansate în România

Deficiența de vitamina D este o problemă majoră de sănătate publică la nivel global în toate grupele de vârstă. Vitamina D a fost vedeta vitaminelor în perioada pandemiei de COVID-19, dar nu este singura vitamină care joacă un rol important pentru imunitate. În acest context, pe piața din România s-au lansat noi suplimente alimentare pentru copii și adulți.

Noi suplimente alimentare pentru copii și adulți, lansate în România

Vitamina D este un nutrient important pentru menținerea sănătății oaselor și pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Deficiența severă de vitamina D la sugari poate duce la numeroase probleme de sănătate, printre care la rahitism, risc crescut de osteoporoză ulterior în viață. Orice nivel de deficiență de vitamina D este asociat cu o vulnerabilitate sporită la afecțiuni precum astm, diabet de tip 1, infecții respiratorii, gripă. Rahitismul se dezvoltă spre sfârșitul primului an de viață și pe parcursul celui de-al doilea an și poate fi prevenit cu aportul adecvat de vitamina D7.

Rata de creștere osoasă este deosebit de mare în special în perioada de sugar și în copilărie, prin urmare este o perioadă importantă pentru asimilarea mineralelor în oase. Copiii sunt expuși unui risc mai mare de aport insuficient de vitamina D din cauza acestei creșteri osoase rapide. Pentru a veni în sprijinul celor mici, Nestlé, prin divizia Infant Nutrition, a lansat suplimentele Nestlé Nancare Picături cu vitamina D, Nestlé Nancare DHA Vitaminele D și E, Nestlé Nancare Flora-Equilibrium.

,,Autoritățile internaționale (IOM, ESPGHAN, Societatea Italiană de Pediatrie și Societatea Română de Pediatrie) recomandă o doză zilnică de 400 IU de vitamina D pentru sugari. În acest sens, Nestlé NANCARE® Picături cu vitamina D, Nestlé NANCARE® Picături cu DHA și vitaminele D și E pot completa aportul zilnic recomandat pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor noștri. Fiecare dintre produsele noastre sunt susținute de cunoștințele și cercetările făcute de peste 150 de ani de către Nestlé, și sunt special dezvoltate pentru copii", a declarat Mihaela Bușu, Business Executive Officer Nestlé Infant Nutrition.

Medicii recomandă suplimentele de vitamina D pentru sugari și copii, pentru că aportul adecvat de vitamina D este dificil de atins fără a apela la suplimente din următoarele motive: alimentația sugarilor este săracă în vitamina D și expunerea la lumina solară este adesea redusă la vârsta fragedă. Experții recomandă suplimentele de vitamina D în special pentru sugarii cu factori de risc crescut pentru deficiențe, inclusiv cei exclusiv alăptați, sugarii născuți prematur, cei cu ten închis la culoare, și toți sugarii și copiii cu expunere limitată la lumina soarelui.

Picături cu vitamina D se poate administra zilnic, o dată pe zi, cu lingurița sau direct in gura. Se mai pot administra într-o linguriță cu lapte matern sau alte lichide.

Recent, SanoVita, unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori locali de alimente de origine vegetală, prezent de 25 de ani pe piața din România, a lansat SanoVita Wellness, propria gamă de suplimente alimentare sub formă de jeleuri și acadele nutritive, vegane, fără zahăr și cu arome naturale. SanoVita Wellness include șapte suplimente nutritive sub formă de jeleuri – Probiotic adulți și copii, Imunitate Forte adulți și copii, Multivitamine Echilibru Zilnic adulți și copii și Păr-Piele-Unghii, și alte trei sub formă de acadele – Greață și Vărsături, Imunitate și Concentrare și Durere în Gât.

Jeleurile și acadelele nutritive SanoVita Wellness se diferențiază printr-un set unic de avantaje pentru oricine este adeptul unei alimentații sănătoase: jeleurile sunt produse vegane, cu arome naturale, fără zahăr, ușor de administrat și de mestecat, în timp ce acadelele, de asemenea fără zahăr și cu arome naturale, sunt vegetariene, nu conțin gluten sau conservanți și includ doar coloranți naturali precum și bețișoare reciclabile. Studiile arată că 1 din 8 români suferă de diabet, iar consumul mediu de zahăr/persoană/an este de circa 25 de kg, de două ori mai mare decât media europeană. Acesta a fost înlocuit în acadele cu o alternativă naturală și benefică, xylitolul, ce are un rol activ în menținerea sănătății dinților. Totodată, jeleurile și acadelele reprezintă o soluție optimă pentru administrarea de suplimente alimentare în condițiile în care studiile au relevat că aproximativ 40% dintre români experimentează dificultate în înghițirea de medicamente.

„SanoVita debutează pe piața de suplimente alimentare printr-o formulă inovatoare de jeleuri și acadele nutritive care întrunesc un cumul unic de atribute cheie: lipsa zahărului, ingrediente exclusiv vegetale și doar arome naturale. Jeleurile sau acadelele nutritive reprezintă alegerea firească pentru utilizatorii de suplimente alimentare, copii sau adulți, fiind ușor de luat oriunde, fără apă, și ușor de mestecat, comparativ cu unele suplimente clasice dificil de administrat. Am creat o gamă de suplimente prietenoase care să asigure aportul de vitamine și minerale necesar pentru o viață sănătoasă și echilibrată”, a declarat Mircea Stoica, CEO SanoVita.

Conform cercetărilor, în România s-a observat o creștere a vânzării de jeleuri nutritive în 2020, însă anumite bariere de consum, cum ar fi conținutul crescut de zahăr și efectul negativ asupra dinților, au menținut jos ponderea acestora în categoria de suplimente alimentare și vitamine. Jeleurile și acadelele nutritive SanoVita Wellness au toate beneficiile jeleurilor, fiind ușor de administrat și mestecat,  venind însă cu avantaje diferențiatoare precum lipsa zahărului sau a produselor de origine animală. Produsele sunt disponibile online și în mai multe lanțuri de farmacii.

Un alt supliment alimentar sub formă de film bucal, s-a lansat în România. Qvit Defense este primul mix de vitamine, minerale și antioxidanți sub formă de film bucal. Conține vitamine – resveratrol, coenzima Q10, seleniu și vitamina D, care dau un boost luptei antiîmbătrânire.  Fabricat în Suedia, suplimentul combină o metodă patentată de extragere a resveratrolului, cu forma unică de administrare sub formă de film bucal mucoadeziv.

Resveratrolul este cel mai cunoscut și cercetat antioxidant, care are efecte complementare la nivel celular și sistemic, cu beneficii asupra sănătății întregului organism. Acest antioxidant pătrunde în celule și ajută la revigorarea mitocondriilor, contribuind la creșterea energiei și vitalității. Și de aici, efectul de de protecție celulară și anti-îmbătrânire. Alături de resveratrol, coenzima Q 10 este binecunoscută pentru efectele protectoare cardiovasculare iar Vitamina D, prin mecanismul complex de acțiune ajută la susținerea imunității și a sănătății sistemului osos.