42 de asistenți medicali vor fi angajați fără concurs în sistemul medico-militar pentru a limita răspândirea SARS-COV2

Epidemia de coronavirus din România evidențiază lipsa acută de personal medical cu care se confruntă sistemul. Printr-un decret prezidențial, emis de Klaus Johannis pe 16 martie 2020, unitățile sanitale din România, inclusiv cele din sistemul medico-militar pot angaja cadre medicale pe o perioadă de 6 luni, fără concurs.

42 de asistenți medicali vor fi angajați fără concurs în sistemul medico-militar pentru a limita răspândirea SARS-COV2

Rețeaua MApN are 42 de posturi vacante pentru asistenții medicali, care vor încerca să limiteze răspândirea SARS-COV2. Se caută asistenți medicali atât cu experiență, cât și debutanți, care vor lucra în rețeaua MApN ce cuprinde spitale militare, institute și centre medicale ale MApN, din Iași, București, Galați, Brașov și Timișoara.

Asistenți în regiunea Moldovei

U.M. 02534 Iași are nevoie de 6 asistenți medicali și 2 asistenți de farmacie. La Galați vor fi angajați 2 asistenți medicali debutanți pentru laborator și 8 asistenți medicali pentru epidemiologie, în U.M. 02489.

 Vestul și Centrul țării caută asistenți medicali

Spitalul Clinic Militar de Urgență "Dr. Victor Popescu" din Timișoara angajează 1 asistent medical pentru radiologie și 9 asistenți medicali generaliști, iar Spitalul Militar de Urgență "Regina Maria" Brașov 2 asistenți medicali pentru anestezie, 2 asistenți medicali la farmacie și 1 asistent medical la serviciu evaluare și statistică medicală.

 9 asistenți medicali în Capitală

Centrul de Medicină Preventivă (U.M. 02414 București) angajează 1 asistent medical, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu "Academician Ștefan Milcu" 4 asistenți medicali, iar Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu "Academician Ștefan Milcu" angajează 4 asistenti medicali. În București, mai are nevoie de asistenți medicali și Institutul Marius Nasta pentru secțiie de ATI și de pneumologie. Detalii despre condițiile specifice posturilor, documentele necesare și termenele de trimitere a cererilor de angajare, pot fi găsite pe site-ul central al MApN.