De Ziua Medicinei Militare, cadrele medicale militare au primit mulțumiri de la autoritățile române

Pe 21 august este celebrată în România Ziua Medicinei Militare. Astăzi, Medicina Militară a împlinit 160 de ani, prilej cu care s-au desfăşurat în ţară o serie întreagă de manifestări. Ministerul Sănătății a transmis mulțumiri medicilor, asistenților și celorlalte cadre medicale militare.

De Ziua Medicinei Militare, cadrele medicale militare au primit mulțumiri de la autoritățile române

Ca urmare a dezvoltărilor din Medicina Militară, la 21 august 1862, prin Înaltul Decret Domnesc numărul 4629 a luat ființă Corpul Ofițerilor Sanitari din Armată, atestându-se astfel Medicina Militară ca element specializat pentru asigurarea sănătății efectivelor militare, pe timp de pace și război.

,,Pentru noi, cei din Ministerul Sănătății, astăzi este un bun prilej să mulțumim medicilor, asistenților și celorlalte cadre medicale militare pentru profesionismul și dedicarea pe care o arată zilnic pacienților lor!

În pandemie, aceștia au depus mari eforturi pentru viața semenilor noștri. Le mulțumim tuturor cadrelor din sectorul medicinei militare și ne exprimăm respectul față de contribuția acestora la menținerea sănătății militarilor și salvarea de vieți! La mulți ani, colegilor si prietenilor noștri din medicina militară!”, a transmis Ministerul Sănătății.

 Cu două zile înainte a avut loc o ceremonie la Monumentul medicilor militari, din curtea sediului Institutului Medico-Militar din București, unde au fost depuse coroane de flori din partea Direcţiei Medicale şi a Institutului Medico-Militar, în semn de respect şi preţuire pentru toţi cei care au pus bazele acestei arme şi care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, pentru apărarea ţării.

Și Ministerul Apărării Naționale a transmis un mesaj cadrelor medicale militare: ,,La mulți ani tuturor celor care fac parte din corpul medico-sanitar - ofiţeri medici, subofiţeri sanitari, personal contractual civil, asistente, infirmiere şi brancardieri! Sunteți cei care ne redau speranța în fața celor mai grele încercări! Vă mulțumim!

Sg. Nicoleta-Laura Roşu este studentă în anul III în cadrul Institutului Medico-Militar București şi provine dintr-o familie de militari de carieră.

,,Mi-a fost sădită încă din copilărie dragostea față de țară. În anul 2016, am participat la un concurs organizat de MApN, în urma căruia am fost selectată să particip la „Tabăra de vară pentru cercetași”. O experiență ce avea să îmi arate că drumul meu în viață trebuie să integreze și partea militară. După o saptămână petrecută alături de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” știam că locul meu este aici, în armată. Știam că iubirea față de oameni, cât și cea față de țară se vor putea completa una pe cealaltă, în cadrul Institutului Medico-Militar.

Admiterea a fost o adevărată provocare, sute de grile, scheme și pagini citite, toate acestea doar cu scopul de a-mi împlini visul. Odată admisă, drumul către o carieră medicală a început să prindă contur. Încă din primul an de facultate am participat la diferite workshop-uri, ce aveau să-mi consolideze anumite aptitudini necesare în practica medicală.

Anul III înseamnă jumătate de drum la Institut. La finele anului viitor voi primi întâiul meu grad de ofiţer în Armata României, o emoţie pozitivă din viaţa de militar, care îţi aduce atât mândrie, cât şi responsabilitate. Drumul spre succes este întotdeauna presărat cu obstacole, însă în momentul în care tragi linie și te uiți înapoi vei realiza că tot efortul a meritat”, a scris studenta pe pagina de socializare Meta a Institutului Medico-Militar.

Sursa foto: https://www.facebook.com/Institutul.Medico.Militar