Bolnavii de cancer îngrijiți de HOSPICE au nevoie de ajutor

În România peste 176.000 de pacienți au nevoie, în fiecare an de servicii de îngrijire paliativă. Din păcate însă, doar unul din 10 pacienți are acces la aceste servicii. Peste 4.600 de pacienți cu boli incurabile au căutat sprijin la HOSPICE Casa Speranței în primele 10 luni ale acestui an. Sunt pacienți din toate județele țării, o bună parte dintre ei veniți de la sute de kilometri distanță pentru a primi îngrijirea de care au nevoie și pe care nu au găsit-o aproape de casă.

Bolnavii de cancer îngrijiți de HOSPICE au nevoie de ajutor

În 11 județe din România nu există niciun fel de serviciu de îngrijire paliativă. La nivel național sunt înregistrați doar 9 furnizori de îngrijiri paliative la domiciliu, niciunul de stat, toate asigurate de ONG-uri sau firme private.

Peste 10.500 de vizite medicale de îngrijire la domiciliul pacienților au asigurat echipele HOSPICE de la începutul acestui an, pe lângă cele 8.900 de zile de internare în spitalele din Brașov și București.
La acestea s-au adăugat mai mult de 5.500 de intervenții sociale în familiile pacienților copii și adulți și aproape 3.000 de sesiuni de sprijin psihologic.

Slăbiți de cancer, împovărați de izolare, uitați de sistem, oamenii au primit la HOSPICE, gratuit și necondiționat, îngrijire medicală, sprijin social, psihologic și spiritual. Pentru a putea ajuta cât mai mulți oameni aflați în suferință, HOSPICE Casa Speranței a lansat campania La HOSPICE, fiecare ajutor mic este mare. Companiile pot veni în sprijinul pacienților cu boli incurabile îngrijiți de fundația HOSPICE Casa Speranței prin facilitatea fiscală care le permite să direcționeze până la 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, până la 31 decembrie. Fondurile strânse astfel asigură continuitate îngrijirii paliative gratuite de care tot mai mulți pacienți din România au nevoie.

,,De 29 de ani, scriem împreună această poveste a solidarității, o poveste în care nu putem exista unii fără ceilalți. Este povestea emoționantă nu doar a celor care au nevoie de ajutor și care trec prin situații dramatice, ci și a celor care găsesc puterea să ajute din puținul pe care îl au. Este povestea bunicilor care vin să facă o donație la HOSPICE imediat ce au luat pensia, este povestea nepoților care își donează alocația cu gândul la bunica îngrijită de echipele noastre, este povestea antreprenorilor greu încercați de aproape 2 ani, dar care au găsit totuși resurse pentru cei mai vulnerabili dintre noi. La HOSPICE, fiecare ajutor mic este mare”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

 Persoanele fizice se pot de asemenea implica prin donații lunare prin SMS la 8864 cu textul TIMP (4 euro) sau direct pe site-ul fundației hospice.ro/doneaza/. Valoarea unui singur SMS asigură, spre exemplu, transportul echipei medicale până la un pacient acasă.

Detaliile campaniei, precum și informații despre activitatea HOSPICE Casa Speranței regăsiți aici: hospice.ro/20hospice/. HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 29 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 40.000 de copii și adulți care duc cea mai grea bătălie a vieții lor.