Vaccinarea împotriva COVID-19 la domiciliu ar putea fi posibilă cu ajutorul unei aplicații

Peste 92 % din decesele înregistrate în ultima săptămână din cauza COVID-19 au fost la persoane nevaccinate, potrivit raportului INSP în condițiile în care rata de vaccinare în România este puțin peste 32%. Peste 73% din cazurile confirmate cu COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate, valul patru al pandemiei fiind denumit de specialiștii din România ,,valul nevaccinaților”. Din dorința de a decongestiona sistemul public de sănătate în această perioadă și nu numai, fondatorul aplicației Beesers, primul marketplace de servicii medicale la domiciliu din România, a anunțat că dorește să ofere gratuit sprijinul Ministerului Sănătății și al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 și, împreună cu aceștia, să ofere românilor posibilitatea vaccinării în confortul propriei case.

Vaccinarea împotriva COVID-19 la domiciliu ar putea fi posibilă cu ajutorul unei aplicații

Ovidiu Tuduruță, fondatorul Beesers a trimis o scrisoare deschisă către autoritățile statului în care își arată disponibilitatea de a face pune la dispoziție aplicația sa fără costuri pentru a crește rata de vaccinare împotriva COVID-19.

„Adresăm această scrisoare deoarece considerăm necesar ca împreună să încurajăm populația să se vaccineze și să facilităm cât mai mult acest proces. În această perioadă, în care dorința de a diminua cât se poate de mult interacțiunea cu un număr mare de persoane este din ce în ce mai pregnantă, ne dorim ca prin aplicația noastră să oferim gratuit un sprijin real campaniei de vaccinare. Am fi extrem de onorați să fim parte a campaniei de vaccinare, să punem aplicația noastră gratuit la dispoziția autorităților și să putem contribui astfel la creșterea numărului de persoane imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2. Mai mult decât atât, putem pune gratuit aplicația la dispoziția Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și pentru alte tratamente la domiciliu”, a scris Ovidiu Tuduruț.

Utilizatorul nu va trebui decât să descarce aplicația pe dispozitivul mobil, se conectează cu adresa de Google/Facebook/Apple ID, adaugă adresa de domiciliu, apoi ar putea selecta ”vaccin împotriva COVID-19” din lista de servicii medicale și ar putea să plaseze o cerere fără a mai fi necesară plata serviciului. În cel mai scurt timp, personalul medical ar putea efectua vizita în ziua și la ora stabilită de către pacient, a explicat fondatorul Beesers.

În acest moment, aplicația are furnizori listați atât în următoarele orașe: București, Timișoara, Iași, Suceava, Pitești, Brașov, Târgu Mureș, Craiova, Oradea, Piatra Neamț, Orșova, Bistrița Năsăud, Baia Mare, Botoșani, Pașcani, Râmnicu Vâlcea, Galați, Nehoiu, cât și în zona rurală a județelor Argeș, Olt și Buzău. Toți colaboratorii înscriși în aplicația Beesers sunt acreditați de către Ministerul Sănătății și au o experiență semnificativă în mediul de stat sau privat. Dacă autoritățile statului acceptă propunerea, fondatorul promite să găsească modalități de integrare cu echipe ale Direcțiilor de Sănătate Publică locale pentru a acoperi geografic întreaga țară.

,,Prin aplicația Beesers, în acest moment reușim să aducem asistentul medical sau medicul acasă într-o manieră: predictibilă - pentru că pacientul va putea rezerva serviciul medical împreună cu specialistul în zile și ore ferme conform schemei de tratament, trasabilă -  pentru că va fi informat în permanență cu privire la cine a realizat vizita și cine va realiza vizitele medicale viitoare și monitorizabilă - pentru că va fi în contact permanent cu specialistul medical”, se arată în scrisoare.

În prezent, în România s-au vaccinat peste 5,4 milioane de oameni cu schema completă și peste 223.000 cu doza a treia de vaccin împotriva Covid-19.