Mediul de lucru din spital contează pentru asistenții medicali și influențează evoluția pacienților operați

Pacienții operați în spitale care oferă un mediu bun de lucru pentru asistenții medicali au o evoluție mai bună, au un risc mai mic de-a sta internați la terapie intensivă și o probabilitate mai scăzută să moară, sugerează noi date dintr-un studiu al Asociației Americane a Asistenților Medicali care se ocupă de îngrijirea critică (AACN).

Mediul de lucru din spital contează pentru asistenții medicali și  influențează evoluția pacienților operați

Pacienții tratați în medii cu o mai bună muncă în echipă asistent-medic și autonomie clinică au avut cu  16% mai mici șanse de a fi internați în ATI și cu 11% șanse mai mici de a muri în 30 de zile de la internarea în spital, comparativ cu cei din medii sărace sau mixte. Studiul a inclus aproape 270.000 de pacienți și este primul care leagă în mod direct condițiile de lucru ale asistenței medicale cu utilizarea ATI, au explicat cercetătorii AACN.

„Spitalele cu medii de lucru mai bune pentru asistenții medicali sunt mai bine echipate pentru a oferi îngrijire complexă a pacientului, fără a compromite riscul de mortalitate ale pacientului. O diferență cheie este raportul de personal alocat pacienților, în special în ceea ce-i privește pe asistenții medicali”, a declarat prof.dr. Anna Krupp, de la Universitatea din Iowa College of Nursing.

Rezultatele se bazează pe datele sondajului anual al Asociației Spitalelor Americane și sondajului RN4CAST care a inclus aproape 34.000 de asistente medicale înregistrate la spitale din patru state. Toți pacienții incluși în studiu au fost beneficiari Medicare care au suferit intervenții chirurgicale generale, ortopedice sau vasculare în peste 450 de spitale între ianuarie 2006 și octombrie 2007.

 Mediile de asistență medicală au fost evaluate folosind o scară de 31 de articole susținută de Forumul Național al Calității, iar spitalele au fost grupate în medii bune (25%), slabe (25%) sau mixte, care includeau cele 50% dintre organizații care s-au clasat între cele mai mari.

Internările la ATI au diferit și în funcție de procedura chirurgicală, cel mai des internați fiind pacienții vasculari (47,4%), urmați de pacienți cu probleme generale (18,2%) și ortopedice (5,9%). Spitalele cu cele mai bune medii de lucru pentru asistente au fost instituții cu mai mult de 250 de paturi, au remarcat autorii. Capacitatea unui spital de a face față creșterii numărului de pacienți în timpul pandemiei a fost legată de mediul de îngrijire înainte de COVID-19.

„Este posibil să fi fost necesare mai puține paturi suplimentare de terapie intensivă dacă spitalele ar fi avut medii bune de lucru înainte de pandemie, cu suficiente asistente pentru a îngriji în siguranță pacienții”, a adăugat Krupp, potrivit siteului healthexec.com.

Credit foto: pexels.com