COVID-19: Primul deces în rândul medicilor din România

Pe teritoriul României au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Peste 1000 sunt cadre medicale cu COVID-19, iar numărul deceselor în rândul personalului implicat în gestionarea, îngrijirea și tratarea cazurilor a ajuns la 6.

COVID-19: Primul deces în rândul medicilor din România

Ministerul Sănătății a confirmat astăzi decesul unui medic din Constanța, care avea infecție cu SARS-COV2. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

Potrivit Ministerului Sănătății, pe 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi. În 11 aprilie 2020, după ce starea de sănătate s- a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020. Medicul avea și obezitate.

În România au mai decedat 3 asistente medicale care fuseseră depistate cu COVID 19 din Constanța, Țăndărei și Brașov, o infirmieră de la Arad și un ambulanțier de la Suceava.

Dintre toate persoanele confirmate pozitiv în România, 2.406 au fost declarate vindecate și externate. Până acum, s-au înregistrat 524 de decese la nivel național. Un calcul simplu făcut folosind datele oficiale arată că 12 la sută dintre românii infectați sunt cadre medicale.

Până acum au fost prelucrate 106.357 de teste în România. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.172 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 135 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.