Ministerul Sănătății scoate la concurs posturi la Direcția Farmaceutică și Dispozitive Medicale

Ministerul Sănătății organizează concurs pentru ocuparea funcțiilor de consilier clasa I, grad profesional asistent și de consilier clasa I, grad profesional superior, ambele la Direcția farmaceutică și dispozitive medicale, Compartimentul coordonarea evaluării tehnologiilor medicale. Bianca Băluță a lucrat timp de 10 luni în cadrul Direcției Farmaceutice și Dispozitive Medicale, dar a refuzat să rămână la Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății scoate la concurs posturi la Direcția Farmaceutică și Dispozitive Medicale

Bianca Băluță este absolvent al Facultății de Farmacie de la UMF ,,Carol Davila” București și a unui master la The London School of Economics and Political Science - LSE. A lucrat la Ministerul Sănătății pe unul din posturile scoase acum la concurs. A fost consilier clasa I, grad profesional asistent pe perioadă determinată, dar nu a mai vrut să dea examen de promovare și să rămână în instituție.

,,În mod normal, m-aș fi bucurat că MS/DFDM își caută oameni pentru a eficientiza toată treaba care e de făcut și împărțirea ei, în loc să existe monopol, cum există acum - în special pe tot ce are legătură cu Uniunea Europeană (puteți presupune de ce).

Cu toate acestea, văd că la cerințe postul este specific pentru farmaciști. Acum, se știe cât am militat pentru includerea specializării de farmacie pe posturile unde farmaciștii pot face treabă bună, dar de aici și până a limita la specializarea farmacie pentru domeniul Evaluării Tehnologiilor Medicale mi se pare nu doar aberant, ci și bătător la ochi.

De asemenea, să nu existe obligatoriu studii sau experiență de lucru pe HTA mi se pare noaptea minții, în condițiile proiectului cu Banca Mondială, dar și a regulamentului european. Trist

Am studiat acest domeniu la master și am și lucrat 10 luni pe unul dintre posturile deschise mai sus și chiar îți trebuie experiență sau să știi cu ce se mănâncă HTA, nu doar în România, ci și în alte sisteme. E adevărat, trebuie să fi și lăsat să faci treabă pe baza expertizei.

În orice caz, pentru că tare îmi e teamă că aceste posturi sunt scoase fără o dorință de a aduce oameni cu adevărat pregătiți, să zicem o dedicație care nu e neapărat bazată pe expertiză, poate ajutăm la promovarea acestor posturi pentru a veni oameni competenți”, a lansat un apel Bianca Băluță.

Mai multe detalii despre posturi găsiți pe siteul Ministerului.

https://www.ms.ro/cariera/#33870d77t0