Cadre medicale infectate cu noul coronavirus în afara muncii

COVID-19 i-a atins și pe australieni, chiar dacă cifrele sunt mult mai mici la ei decât în alte părți ale lumii. Numărul cazurilor cu infecția provocată de coronavirus este de 6858, iar al deceselor 97. Lucrătorii australieni din domeniul sănătății au fost și ei afectați de SARS-COV2, însă marea majoritate a celor care au s-au îmbolnăvit de COVID-19 nu s-au infectat la muncă.

Cadre medicale infectate cu noul coronavirus în afara muncii

Cu toate acestea, echipamentele de protecție insuficiente îi fac pe medici și asistenți medicali să se simtă nesiguri la locul de muncă și îngrijorați că s-ar putea infecta cu noul coronavirus la muncă.

 „În urmă cu patru săptămâni, a fost înființată o clinică care să analizeze personalul de la Royal Melbourne Hospital (RMH) și de la spitalele vecine care au prezentat febră sau simptome respiratorii”, a precizat dr. Stephen Muhi, medic de boli infecțioase. Potrivit Medicalxpress.com 1160 de angajați din sănătate simptomatici au fost evaluați în clinica dedicată personalului pentru COVID-19. Din aceștia, 11 s-au dovedit a fi pozitivi pentru COVID-19.

,,Din 11, opt au avut un istoric de călătorie sau un contact strâns cu un caz COVID-19 în comunitate. În cazul celorlalte trei cadre medicale nu a existat un contact COVID-19 evident la locul de muncă", a spus dr. Stephen Muhi.

 Australienii au recunoscut că un serviciu dedicat personalului medical pentru screening și asistență în COVID-19 ar putea să nu fie fezabil în toate zonele, motiv pentru care le recomandă cadrelor medicale să se concentreze pe luarea de măsuri (de exemplu, distanțarea socială și igiena mâinilor) pentru a se proteja de COVID-19 atunci când sunt departe de muncă.

Lipsa de acces la echipamente de protecție a cadrelor medicale australiene a fost puternic asociată cu nivelurile de anxietate și stres, în special în cazul medicilor și asistenșilor medicali. De asemenea, a fost direct legată de siguranța la locul de muncă.

80% dintre lucrătorii din domeniul sănătății se simt mai puțin în siguranță când își fac treaba acum decât înainte de COVID-19.

„Pe lângă faptul că se simt nesiguri, lucrătorii din domeniul sănătății sunt, de asemenea, îngrijorați că locul lor de muncă nu are echipamente de protecție suficient pentru personal, mai ales dacă va exista o creștere a pacienților”, a afirmat profesorul Erin Smith de la Școala de Științe Medicale a Universității Edith Cowan.

Peste 350 de medici, asistenți medicali și paramedici din Australia au participat la un sondaj și aproximativ jumătate ei au raportat lipsa de acces la echipamentul de protecție necesar pentru a-și face munca în siguranță.