Recrutarea de personal medical a crescut anul trecut, în ciuda pandemiei

Spitalele și clinicile românești au angajat cu peste 40% mai mult personal medical în 2021 față de 2020, în ciuda pandemiei care a lăsat mulți oameni fără locuri de muncă din alte sectoare. Situația pandemică a impus o nevoie și mai mare de medici și asistenți medicali, în dauna posturilor auxiliare, dar și o scădere a nivelului cerut de experiență, din cauza dificultăților în a acoperi anumite posturi.

Recrutarea de personal medical a crescut anul trecut, în ciuda pandemiei

MEDIjobs România, cea mai mare platformă de recrutare pentru personalul medical, a prezentat câteva date privind recrutarea de personal medical în România, dar și despre salariile din domeniul sanitar.

În ciuda pandemiei, cererile de angajare de medici și specialiști medicali au crescut cu 40,8%, comparativ cu 2020, conform datelor MEDIjobs. Numărul clinicilor, spitalelor, cabinetelor și laboratoarelor medicale interesate să recruteze în mod automatizat personal medical a crescut cu peste 19%. Nevoile de recrutare ale companiilor medicale au crescut și ele cu 23.5% față de 2020, iar numărul de oferte de angajare trimise în 2021 a crescut cu 45%. În total, companiile medicale înscrise în această platformă au înregistrat peste 108.000 de oferte de angajare trimise potențialilor candidați. Și numărul interviurilor de angajare efectuate în domeniul medical românesc a crescut anul trecut cu 32.2%.

Mai multe interviuri de angajare în 2021

Creșterea cererii pentru medici și specialiști medicali s-a văzut pe toate planurile. Nu doar cererile de angajare au fost mai multe, ci și numărul de angajatori, respectiv de candidați a crescut. Totodată, s-a observat o creștere a numărului de cereri de posturi part-time pentru personalul medical, precum și o dublare a numărului de oferte de angajare venite din partea instituțiilor medicale publice. În 2021, angajatorii medicali au dat dovadă de o mai mare deschidere în a accepta și candidați debutanți.

Salariile în sănătate au stagnat

Cluj-Napoca și Timișoara nu mai sunt în topul celor mai atractive orașe pentru medici, cele mai mari salarii pentru medici s-au oferit în București. Pandemia a făcut ca anumite specializări să fie foarte căutate și bine remunerate. Cele mai căutate 10 specialități medicale sunt: cardiologie, neurologie, psihiatrie, diabet, ATI, endocrinologie, medicină internă, ORL, radiologie, medicina de familie. Cele mai mari salarii pentru medici, oferite prin intermediul platformei MEDIjobs au fost pentru posturi în București:  ATI: 20.000 lei, neurologie: 18.000 lei, medicină de urgență: 17.000 lei, cardiologie: 15.000 lei. Deși, conform datelor MEDIjobs, la nivel național, aproape 70% dintre specialiștii medicali spun că nu au beneficiat de creșteri salariale, în cazul specialităților foarte căutate, bine plătite și greu de acoperit, creșterea medie salarială a fost între 15-20%. Nivelul salarial diferă și în funcție de regiune. Salariile oferite medicilor pentru posturi în Moldova și Oltenia sunt în medie cu aproximativ 25% mai mici decât în celelalte regiuni ale țării, în special pentru posturile auxiliare. În topul primelor 10 orașe în care se caută medici sunt: București, Satu Mare, Buzău, Suceava, Pitești, Ploiești, Craiova, Constanța, Iași și Otopeni.

În privința asistenților medicali, cele mai des solicitate posturi de către angajatori au fost cele din: stomatologie, medicină generală, recoltări, radiologie, dermatologie; bloc operator, ATI, chirurgie cardio-vasculară, BFKT, cardiologie. Cele mai căutate orașe sunt: București, Cluj, Sibiu și Brăila, există însă și orașe unde nevoia de asistenți medicali are o acoperire deficitară: Tulcea, Baia Mare, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Reșița sau Alexandria.

,,Tendința din acest an se poate înscrie în jurul unui singur cuvânt: flexibilitate. Atât companiile, cât și candidații au dat dovadă de mai multă deschidere în privința MEDIjobs România. Spre deosebire de 2020, candidații nu mai sunt atât de dispuși să lucreze departe de casă și nici să lucreze în weekend. De asemenea, se remarcă un interes crescut asupra tuturor condițiilor contractuale, beneficiilor posturilor respective sau a mediului de lucru”, a declarat Catrinel Hagivreta-Djafari, CEO și CO-Fondator MEDIjobs.