A treia tranșă de vaccin împotriva COVID-19 a sosit în România

150.150 doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în România, fiind cea de-a treia tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele sosite, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara au fost distribuite în țară.

A treia tranșă de vaccin împotriva COVID-19 a sosit în România

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite cele 150.150 doze, după cum urmează: - Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze; - Centrul Regional de Distribuție Brașov: 26.325 doze; - Centrul Regional de Distribuție Cluj: 20.475 doze; - Centrul Regional de Distribuție Constanța: 20.475 doze; - Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze; - Centrul Regional de Distribuție Iași: 17.550 doze; - Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Din cea de-a doua tranșă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care, numai astăzi, 6 ianuarie, 13.925 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Botoșani, DSP Bihor, DSP Caraș-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galați; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.