Noi înscrieri la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este pregătită pentru noi înscrieri, după aproape un an de pregătire a unei prime grupe de studenți. Instituția privată de învățământ a adus în România primul program de studii universitare pentru asistenți medicali din România, un proiect dezvoltat de Rețeaua din UK, care le oferă absolvenților diplome internaționale, acreditate în Marea Britanie și garanția unui loc de muncă după absolvire.

Noi înscrieri la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali

Oferta Academiei se bazează pe 75% experiență medicală practică la standardele NHS (National Health Services, UK), iar  curricula este cea a Coventry University. Academia beneficiază de un campus propriu, construit sub forma unui mini-spital dotat cu echipamente de ultimă generație: simulatoare high-tech și ochelari AR, ce permit replicarea diferitelor scenarii clinice.

Proiect de mare anvergură pentru sistemul medical, Academia a atras încă din primul an de funcționare parteneri de top, dornici să se implice și să genereze impact în formarea generațiilor de mâine. Astfel, cu sprijinul sponsorilor, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali dispune de manechine umanoide robotice de ultimă generație care imită simptomele studiate, clinice sau cronice, de la dilatarea pupilelor și până la stop cardio-respirator. Manechinele sunt dotate cu circuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltării de probe biologice. În timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanță, din camere de examinare și observare, conform temelor propuse, putând intra în orice simulare patologică.

Învățarea experiențială este completată de studiul teoretic și, foarte important, de lucrul permanent student – mentor, conform standardelor Coventry University: fiecărui student i se alocă un mentor personal, un profesionist care îi urmărește în permanență activitățile (atât pe cele practice, cât și pe cele academice).

„Există o nevoie de învățare continuă, o nevoie stringentă de profesionalizare continuă a acestei categorii de personal medical. De aceea, prin Academia Europeană pentru Asistenți Medicali ne propunem să adăugăm o valoare semnificativă și absolut necesară în acest domeniu, fiind instituția care oferă acces la educație continuă si la o suită de instrumente de învățare și tehnologii unice în România, aliniate la cele mai înalte standarde internaționale. Cu ajutorul sponsorilor noștri, avem acum și un nivel de echipare complet, de ultimă generație, astfel încât am toată încrederea că absolvenții noștri vor deveni liderii asistenței medicale în România de mâine”, a declarat Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate Regina Maria.

 La finalizarea programului de licență de 3 ani, studenții Academiei Europene pentru Asistenți Medicali au șansa de a se angaja imediat, în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA, în calitate de asistenți medicali care au beneficiat de o formare 360˚, conform celor mai înalte standarde.

 ,,Credem că astfel de programe educaționale îndreptate către asistenții medicali sunt cele care oferă șansa noastră ca sistem medical să ne păstrăm personalul în România”, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Copăescu, pentru Jurnalul Asistenților Medicali, anul trecut la lansarea Academiei.

Un interviu pe larg cu renumitul chirurg Copăescu, directorul executiv al Surgical Training Institute (STI), din cadrul Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de sănătate Regina Maria, despre asistenții medicali din România puteți citi într-unul din numerele viitoare ale revistei Jurnalul Asistenților Medicali(JAM).