COVID-19: Al treilea deces în rândul asistentelor medicale

O asistentă medicală în vârstă de 42 ani, confirmată cu COVID-19, din Țăndărei a decedat ieri. Cadrul medical fusese internat la Spitalul suport Fetești, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Victor Babeș" în data de 4 aprilie 2020.

COVID-19: Al treilea deces în rândul asistentelor medicale

Asistenta medicală suferea de diabet zaharat și afecțiune tiroidiană, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății. Este cea de-a treia asistentă medicală din România, care a decedat din cauza infecției cu noul coronavirus. Ea lucra în Spitalul Țăndărei – Laborator; dar ulterior a fost mutată la Triaj. A avut contact cu cazul confirmat care a și decedat pe data de 26.03.2020.

Și în cazul celorlalte două decese înregistrate în rândul cadrelor medicale au existat comorbidități: asistenta medicală de la Spitalul Militar Brașov, în vârstă de 58 ani, suferea de ateroscleroză, obezitate, iar asistenta medicală din Constanța avea obezitate morbidă și mai multe bronhopneumonii.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate și externate, iar 351 au decedat. Numărul cadrelor sanitare infectate cu SARS-COV 2 a depășit 812 cazuri. Conform Federației Solidaritatea Sanitară, ponderea salariaților din sănătate infectați cu coronavirus este de 20% din totalul cetățenilor infectați. În opinia acesteia, există o necooncordanță între datele oficiale și datele federației privind infectarea în rândul salariaților din sănătate.

,,Datele oficiale nu includ toți salariații din sănătate, ci doar pe cei din sectorul sanitar. Cu alte cuvinte, nu includ lucrătorii din rețelele paralele de sănătate (MAN, MAI, CFR). Datele noastre îi iau în considerare și pe aceștia în măsura în care străbat informațiile în public”, a precizat organizația într-un comunicat de presă.