Coronavirus: 12 la sută dintre românii infectați sunt cadre medicale

Pe teritoriul României, au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, respectiv cu 190 mai multe ca ieri. Prima zi de Paști a înregistrat un record în privința deceselor, fiindcă au murit 34 de români din cauza COVID-19 într-o singură zi. Numărul cadrelor medicale infectate cu SARS-COV2 ajunsese la 1031 în ajunul Sărbătorilor Pascale, potrivit raportărilor primite de INSP din teritoriu. Făcând un calcul, după datele oficiale, reiese că 12 la sută dintre românii infectați sunt cadre medicale.

Coronavirus: 12 la sută dintre românii infectați sunt cadre medicale

 Dintre persoanele confirmate pozitiv cu SARS-COV2 în România, 2.017 au fost declarate vindecate și externate, iar numărul deceselor a ajuns astăzi la 469, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Cele mai multe cazuri confirmate cu SARS-COV-2 la nivel național sunt în Suceava 2115, urmată de București cu 1023.

Potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.128 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 127 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 98.491 de teste, ceea ce înseamnă că România face 5,120 de teste pentru COVID-19 la un milion de români, potrivit raportărilor publicate de siteul Worldometers.info.

Citiți mai multe despre cadrele medicale infectate cu noul coronavirus aici.