5 recomandări cheie pentru asistenții medicali

Raportul campaniei Nursing Now, care a fost publicat luna aceasta, oferă un set specific de acțiuni cheie pentru asistenți medicali, angajatori, organisme de educație, guverne, Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Internațională a Asistenților Medicali (ICN). Vă prezentăm cele 5 recomandări.

5 recomandări cheie pentru asistenții medicali

1. Asistenții medicali sunt încurajați să lucreze unii cu ceilalți și aliații pentru a fi agenți de schimbare încrezători și creativi folosind date pentru a face lobby politicienilor și factorilor de decizie pentru investițiile necesare dezvoltării profesiei de asistent medical.

2. Angajatorii trebuie să ofere condiții de muncă decente, educație și sprijin pentru asistență medicală și să creeze oportunități pentru asistenții medicali să fie incluși în formularea politicilor și în toate grupurile de conducere superioară care planifică și gestionează serviciile.

3. Furnizorii de educație trebuie să-și dezvolte curriculum pentru a recunoaște întregul potențial al asistentelor medicale, prevenirea bolilor și crearea sănătății și să dezvolte abilități de conducere transformatoare în viitorii asistenți medicali, astfel încât să poată fi adevărați agenți ai schimbării.

4. Guvernele și organismele internaționale trebuie să se angajeze să pună în aplicare recomandările instrucțiunilor strategice ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru asistență medicală și să se înscrie și să răspundă de implementarea Pactului de îngrijire al OMS care va proteja drepturile lucrătorilor din domeniul sănătății, munca decentă și mediile de practică.

5. OMS și ICN sunt încurajați să se bazeze pe impulsul creat prin Nursing Now prin sprijinirea grupurilor cu activități de învățare și susținere continuă. Mesajul campaniei Nursing Now este că niciun sistem de sănătate nu poate funcționa fără o forță de muncă care nu este pe deplin înțeleasă, investită și activată.

Asistenții medicali sunt cel mai mare grup de profesioniști din domeniul sănătății, au cea mai mare acoperire și sunt printre cei mai de încredere potrivit Nursing Times, prin urmare  decizia de a investi în dezvoltarea pe viitoar a asistenței medicale aduce îmbunătățiri în sănătatea populației, echitatea în sănătate, incluziunea socială, sănătatea planetară, egalitatea de gen și creșterea economică.

Citiți mesajul ICN de Ziua Asistenților Medicali 2021: ,,Pandemia COVID-19 riscă să dăuneze profesiei de asistent medical”