Din cele 812 cadre medicale cu COVID-19 din România, 34 sunt din Neamț

În județul Neamț sunt 285 de persoane cu coronavirus. Dintre acestea, 34 sunt cadre medicale, potrivit raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică. La nivel național, 812 cadre sanitare au COVID-19, iar două dintre asistentele medicale cu coronavirus au decedat.

Din cele 812 cadre medicale cu COVID-19 din România, 34 sunt din Neamț

O asistentă medicală de la Spitalul Militar Brașov, în vârstă de 58 ani, care era contact al soțului și el confirmat pozitiv cu COVID-19, a decedat ieri. Suferea de ateroscleroză, obezitate și fusese internată în Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov în data de 02.04.2020. Starea ei s-a agravat și în data de 06.04.2020 a fost transferată la Spitalul Militar Brașov - Secția ATI cu diagnosticul: Pneumonie COVID-19. Însă în aceeași zi a fost transferată prin SMURD la Spitalul Colentina București cu insuficiență respiratorie.  

Cu o săptămână în urmă, o altă asistentă medicală murise, acela fiind primul deces înregistrat în rândul cadrelor sanitare din România cu SARS-COV2. Asistenta din Constanța nu fusese infectată în spital, ci în vacanță în Turcia. Și avea suferea de obezitate morbidă, iar în ultimul an avusese mai multe bronhopneumonii.

În ultima săptămână, numărul infecțiilor cu noul coronavirus în rândul personalului medical aproape că s-a dublat. Situația în acest moment pe județe este următoarea: Neamț 34, Vrancea 7, Bacău 5, Suceava 429, Brăila 1, Iași 13, Botoșani 9, Galați 34, Satu Mare 1, Covasna 9, Bihor 2, Cluj 10, Bistrița-Năsăud 5, Caraș-Severin 1, Alba 18, Arad 44, Timiș 24, Sibiu 11, Prahova 1, Mehedinți 1, Ialomița 1, Constanța 1, Dolj 1, Hunedoara 35, Teleorman 1, Vâlcea 1, Giurgiu 5, Dâmbovița 3, Ilfov 2, București 103 cazuri în rândul cadrelor medicale.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț a fost schimbată în urmă cu două zile conducerea de către Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, care a constatat că în unitatea sanitară este un focar de infecţie cu coronavirus.

,,Avem o conducere nouă, un medic respectat care vine din focarul de la Suceava unde a limitat ce se întâmplă acolo. Şi pentru ca spitalul din Piatra-Neamţ să nu devină o a doua Suceava, trebuie să luăm nişte decizii", a precizat Nelu Tătaru, la vizita sa în teritoriu.