Lipsa asistenților medicali în următorii doi ani ar putea ajunge la 2,1 milioane

Se așteaptă ca industria sănătății să aibă un decalaj de 2,1 milioane de locuri de muncă neocupate în următorii doi până la trei ani, potrivit cercetărilor recente ale companiei Josh Bersin, o firmă de cercetare și consiliere axată pe strategiile de resurse umane și de forță de muncă.

Lipsa asistenților medicali în următorii doi ani ar putea ajunge la 2,1 milioane

Descoperirile evidențiază o tendință alarmantă în industria sănătății, deoarece pandemia de COVID-19 a tensionat forța de muncă din domeniul sănătății și a accelerat plecările planificate din industrie. Penuria de asistenți medicali este de așteptat din cauza demisiilor în masă, precum și a pensionărilor iminente, a lipsei de asistente medicale noi care intră în domeniu și a unei populații care îmbătrânește rapid, care are nevoie de mai multe îngrijiri. Cifra de 2,1 milioane provine de la Proiectul Global Workforce Intelligence (GWI) care a constatat, de asemenea, că decalajul în asistență medicală ar putea să se înregistreze doar 200.000, dar asta poate să nu arate întreaga poveste. Factorii din piață vor face ca acest decalaj să fie de 2,1 milioane până în 2025, arată studiul.

 Acest decalaj uriaș ar trebui să determine organizațiile din domeniul sănătății să își revizuiască practicile de recrutare, reținere și recalificare, deoarece abordarea standard a acestor acțiuni va lăsa 800.000 de joburi critice neocupate.

„Descoperirile sunt inovatoare în amploarea lor și în implicațiile lor fără echivoc. Dacă organizațiile din domeniul sănătății continuă să facă ceea ce au făcut întotdeauna, pur și simplu nu vor putea reduce deficitul actual de resurse”, a declarat Josh Bersin, analist de cercetare globală și CEO la The Josh Bersin Company.

Pentru a rezolva decalajul de locuri de muncă e nevoie de automatizarea tehnologică, creșterea resursei umane, dezvoltarea de software prin soluții tehnologice individuale crearea de strategii de vârf în rândul organizațiilor de sănătate de înaltă performanță.

Potrivit raportului GWI, sistemele avansate de asistență medicală au nevoie de 20% mai puține asistente medicale și roluri administrative pentru a oferi îngrijiri pacienților.

Din păcate, majoritatea organizațiilor din domeniul sănătății nu au structura internă sau expertiza pentru a reproiecta munca, în timp ce până la 1 milion de locuri de muncă de asistentă medicală ar putea fi eficientizate prin automatizare.

„Lipsa forței de muncă este o criză reală pentru asistența medicală. Nu o putem aborda dacă nu gândim și nu acționăm fundamental diferit. Dincolo de atragere, dezvoltare și reținerea de noi cadre medicale în moduri noi, trebuie să transformăm în mod fundamental munca. Aceasta înseamnă reconstruirea fiecărui rol și proces operațional pentru a îmbunătăți experiența îngrijitorilor noștri, optimizând în același timp capacitatea, costul, calitatea și experiența pacienților noștri. Necesită digitalizarea sarcinilor simple, automatizate și utilizarea inteligenței artificiale ( AI) pentru a anticipa mai bine cererea și a gestiona implementarea talentelor. Și ne obligă să ne gândim la diversificarea surselor de talent pentru a extinde forța de muncă disponibilă în domeniul sănătății”, a declarat Greg Till, directorul personal al Providence Health System.