Consiliere psihologică pentru familiile victimelor și pentru cadrele medicale implicate în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Șapte pacienți au murit într-un incendiu izbucnit la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane. Este un nou incendiu izbucnit în spitalele din România după debutul pandemiei. Spitalul “Matei Balș” din București și spitalul din Piatra Neamț au avut de-a face cu experiențe similare.

Consiliere psihologică pentru familiile victimelor și pentru cadrele medicale implicate în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

În unitatea sanitară constănțeană erau internate 113 persoane, la data de 1 octombrie, când a izbucnit incendiul. Pacienții au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la un spital mobil ISU. Spitalul nu avea autorizație de securitate la incendiu, document pe care ar fi trebuit să îl aibă din 2007, când au fost făcute anumite lucrări și nici măcar nu a solicitat un astfel de aviz.

Cercetarea la fața locului în ancheta pentru ucidere din culpă deschisă în urma incendiului de la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța ar putea dura până duminică. Astăzi au început paralel audierile, iar între timp a fost demis Vlad Teodor Berbecar, președintele Autorității Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) de către premierul Florin Cîțu. Prim-ministrul României, i-a cerut  primarului din Constanța s-o demită pe Stela Halichidis, medic primar boli infecțioase și managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Până când se vor descoperi cauzele incediului și vinovații va mai dura, însă în tot acest timp victimele incendiului și familiile acestora au cel mai mult de suferit.

Pentru a veni în sprijinul celor care au suferit din cauza incendiului produs la Spitalul De Boli Infecțioase din Constanța, familiile pacienților și personalul medical afectat, MedLife va pune la dispoziție, gratuit, servicii de consiliere psihologică, pentru a oferi tot suportul necesar celor care vor avea nevoie pentru următoarele săptămâni.

Asistența psihologică specializată va putea fi accesată în regim de hotline, pe baza unei programări prealabile efectuate la numărul de telefon 0241 960, număr cu tarif normal. Programările se pot face zilnic în intervalul orar 8:00 – 20:00, începând chiar de astăzi. Echipa de specialitate care va oferi acest suport este formată din psihologi specializați în psihotraumatologie și asistare psihologică, care vor fi la dispoziția tuturor celor care au avut de suferit în urma tragediei de la Spitalul De Boli Infecțioase din Constanța, vizați fiind membrii de familie ai pacienților răniți sau decedați și personalul medical aflat în mijlocul evenimentelor.

,,Ne dorim să putem ajuta familiile victimelor să depășească traumele psihologice suferite. Este cumplit ce s-a întâmplat acolo și vrem să fim alături de cei care au nevoie de susținere și îndrumăre pentru a lupta mai departe. În semn de respect pentru tot efortul depus, vrem să oferim acest sprijin de specialitate și personalului medical din spitalul Constanța, impactat direct de aceste evenimente nefericite. În măsura în care va fi necesar, ne arătăm disponibilitatea de a veni în completare și cu alte acțiuni de susținere. Credem că îm astfel de momente este important să fim împreună, să fim solidari unii cu ceilalți, ca să putem depăsi astfel de tragedii”, a declarat Mihai Marcu, Director General MedLife Group.

 Detaliile aferente acestui program se regăsesc și pe site-ul oficial al companiei www.medlife.ro.