Roxana Andronache, noul director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a schimbat conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, după ce oficialul a constatat că în unitatea sanitară este un focar de infecţie cu coronavirus, în urma căruia 34 de cadre medicale au fost infectate.

Roxana Andronache, noul director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ

 Șeful Sănătății s-a deplasat în județul Neamț, unde a verificat situația din teren și a discutat cu autoritățile administrative și medicale locale, dar și cu personalul medical din unitatea sanitară. Nelu Tătaru a fost însoțit astăzi de coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE, Lucian Indrei.

,,Am venit pentru un focar de transmitere în Spitalul Judeţean şi pentru a repune pe poziţie o anchetă epidemiologică, a repune nişte circuite şi pentru a da încredere personalului medical. Avem 34 de cadre medicale, între care 8 medici, care sunt infectaţi. Avem 31 de cadre medicale în izolare la domiciliu", a declarat Nelu Tătaru.
Roxana Andronache este noul director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ și o înlocuiește pe Cristina, Iordăchescu, care avea deja avea demisia depusă. Roxana Andronache este asistent medical cu studii superioare și a activat la Serviciul de Ambulanţă Neamţ. De asemenea, ocupă funcția de secretar al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Neamț.

,,Am preluat această funcție pe perioada stării de urgență, cât timp durează pandemia de COVID-19”, a declarat pentru JurnalulAsistențilorMedicali.ro, asist.med Roxana Elena Andronache, care este detașată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț.

Noul manager al spitalului este dr. Daniela Marcoci, de profesie epidemiolog, care i-a luat locul dr. Florin Apostoae. Daniela Marcoci a fost detaşată timp de o săptămână la Suceava, unde a făcut parte din echipa de management a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

,, Avem o conducere nouă, un medic respectat care vine din focarul de la Suceava unde a limitat ce se întâmplă acolo. Şi pentru ca spitalul din Piatra-Neamţ să nu devină o a doua Suceava, trebuie să luăm nişte decizii", a precizat Nelu Tătaru, care încă de ieri promisese că  va schimba echipa de conducere din unitatea sanitară nemțeană, dacă se va dovedi că în acest spital este o greșeală de management, de circuite.