Mai multe premiere la Congresul Național de Oncologie

Medicii, asistenții medicali și fizicienii interesați să participe la Congresul Național de Oncologie au parte anul acesta de mai multe noutăți. Una dintre ele este aceea că evenimentul se va desfășura exclusiv online. Altă noutate o reprezintă faptul că la această ediție vor colabora împreună trei mari societăți prestigioase: Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, Societatea Română de Radioterapie și Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală.

Mai multe premiere la Congresul Național de Oncologie

Pentru Ediția 2020 a Congresului Național de Oncologie, organizatorii au pregătit cel mai amplu program științific, având și cei mai mulți speakeri străini invitați. Având în vedere contextul epidemiologic, Congresul Național de Oncologie se va desfășura  în spațiul virtual, pe platforma https://Sanatatea.ONLINE , în perioada 15-17 octombrie.

,,Ediția din acest an a Congresului reprezintă o premieră din mai multe puncte de vedere: un eveniment științific la nivel național în Oncologie cu participare internațională extinsă, realizat în spațiul virtual, multe sesiuni în premieră și un program științific structurat pe tipologii de cancer, pentru a le oferi participanților noutățile științifice de la nivel internațional din domeniul oncologiei. O altă premieră este că am reușit inițierea unui demers educațional medical unic cu toți actorii importanți din domeniul societăților științifice cu interes în oncologie. Managementul afecțiunilor oncologice înseamnă și o abordare pluridisciplinară, o abordare bazată pe dovezi științifice și sper că medicii români implicați să găsească la acest eveniment plus valoarea pe care ulterior să o poată transfera în îngrijirea pacienților. România are nevoie de o voce unitară în domeniul științific al Oncologiei, iar anul acesta, cu o voce unitară invităm medicii interesați la Congresul Național de Oncologie ediția 2020”, a declarat conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România, într-un comunicat de presă.

Evenimentul, fiind cu participare internațională, este creditat cu 24 de puncte ESMO-MORA, Categoria 1. Înscrierile la Congresul Național de Oncologie inclusiv pentru asistenții medicali se pot face la adresa: https://sanatatea.online/congresoncologie2020/

Taxele de participare pentru asistenții medicali variază între 30 lei pentru membri ai oricăreia dintre cele trei societăți organizatoare și 50 lei pentru cei care nu sunt membri.

,,Din copilărie știm că unde-s doi puterea crește. Acum suntem trei. Trei societăți științifice care doresc să realizeze un proiect educațional de referință pentru Oncologia românească și prezentarea în cadrul evenimentului a celor mai importante și relevante informații științifice din domeniu. Programul științific este unul complex, ce va fi structurat pe parcursul a trei zile, ce va include atât prezentări state of the art, cât și perspective asupra abordării clinice, dar nu vor lipsi sesiunile poster și prezentarea celor mai noi terapii pentru tratamentul afecțiunilor oncologice”, a afirmat conf. dr. Claudia Burz, președintele Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală.

 Conținutul prezentat va putea fi accesat atât LIVE video, cât și înregistrat. Fiecare participant își poate realiza o agendă proprie și își poate seta alerte cu sesiunile de interes.

 ,,Este important că avem un eveniment unic și unitar de oncologie, unde specialiștii în radioterapie își vor putea găsi tematici de interes. Cu toții știm și vedem cât de important este domeniul radioterapiei în managementul afecțiunilor oncologice și sunt convinsă că la ediția din acest an, colegii mei vor prezenta și vor audia prezentări științifice ce vor reprezenta informații științifice relevante pentru practica medicală curentă”, a spus prof. dr. Rodica Anghel, președintele Societății Române de Radioterapie.

La eveniment se vor dezbate provocările anului 2020 în oncologie, în condițiile în care accesul la tratamentul oncologic în perioada pandemiei de COVID-19 reprezintă una dintre marile provocări.