Ziua Mondială a Scăldatului celebrată de Sovata!

În fiecare an, pe 22 iunie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Scăldatului. Această zi specială recunoscută la nivel internațional și creată de Fundația Bathe the World, onorează și celebrează diversele ritualuri și tradiții care merg mână în mână cu actele de îmbăiere, curățare și întinerire, atrăgând în același timp atenția asupra unei realități crude: în prezent, conform raportului UNICEF, una din trei persoane din lume nu are acces la apă curată pentru scăldat (îmbăiat). „Vindecarea Împreună” – este tema din acest an pentru Ziua Mondială a Scăldatului, iar Ensana Health Spa Hotels Sovata s-a alăturat inițiativei globale și în acest an.

Ziua Mondială a Scăldatului celebrată de Sovata!

Pe 22 iunie, oamenii din întreaga planetă sunt invitați să sărbătorească legătura comună a umanității cu apa, prin practica scăldatului. Acum este timpul reconectării, reunirii și renașterii pentru comunitatea noastră globală. Simplul act de a te scufunda în apă are puterea de a sparge barierele dintre oameni de diferite medii și de a apropia comunitățile. În această perioadă de schimbări și perturbări, îmbăierea ne amintește de interconexiunile dintre bunăstarea comunităților noastre și bunăstarea planetei noastre.”, este mesajul postat pe pagina oficială www.worldbathingday.org.

 „Din 2018, odată cu deschiderea Lacului Ursu, ne alăturăm inițiativei globale a Fundației Bathe The World și sărbătorim alături de aceasta „World Bathing Day”. Totodată, fundația amintită militează pentru recunoașterea de către ONU a zilei de 22 iunie, ca Ziua Mondială a Scăldatului - (www.worldbathingday.org) –”,a declarat Andrei Rusu, directorul administrativ Ensana Health Spa Hotels Sovata

Astfel, în data de 22 iunie, oaspeții cazați la Ensana sunt invitați să facă poze cu locul lor preferat de îmbăiere (din zona spa-urilor sau de la Lacul Alunis), și să le posteze pe Facebook sau Instagram, cu hashtag-urile: #worldbathingday #BatheTogether #BreatheTogether #HealTogether.

„Prin acest pas, dorim să atragem atenția asupra celei mai de seamă comori a planetei, APA. Să subliniem și să celebrăm puterea magică a apei și, totodată, să onorăm tradițiile legate de ceremonia îmbăierii în diferite culturi. Pe 22 iunie, dorim să ne arătăm recunoștința pentru izvoarele naturale și apele tămăduitoare care ne fac viața mai frumoasă și mai sănătoasă. Să arătăm lumii întregi că aceste comori sunt accesibile tuturor și că fiecare dintre noi se poate bucura de ele”, a spus Andrei Rusu. 

Scăldatul a fost de mult practicat ca parte a ritualurilor sociale și multiculturale. În multe părți ale lumii, scăldatul este sărbătorit ca o experiență plăcută care îmbunătățește calitatea generală a vieții. În special, scăldatul cu izvoare termale se bucură de o reputație excelentă. Beneficiile înmuierii în ape bogate în minerale sunt multe. Unele dintre acestea includ tratamentul bolilor cronice, cum ar fi artrita și fibromialgia; îmbunătățirea circulației sângelui; calmarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul și chiar promovarea unui somn mai bun.