Vaccinarea împotriva COVID-19: Probleme tehnice la platforma informatică

Românii care au dorit să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19 astăzi nu au putut s-o facă prin intermediul platformei informatice puse la dispoziție de autorități, întrucât nu a fost disponibilă. STS a anunțat că au apărut probleme tehnice în această dimineață.

Vaccinarea împotriva COVID-19: Probleme tehnice la platforma informatică

,,Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public”, a precizat Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

De altfel, de pe 15 ianuarie, de când a debutat etapa a doua de vaccinare și românii au putut să se înscrie pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, au apărut mai multe nemulțumiri din partea mai multor persoane doritoare să se înscrie cu privire la modul de funcționare al platformei. Unii pacienți cronici nu au putut să se înscrie, întrucât nu figurau cu afecțiunea de care suferă, fiind îndrumați să ia legătura cu medicii de familie. De abia astăzi problema persoanelor cu afecțiuni cronice a fost rezolvată.

,,Din 200 de apeluri telefonice doar vreo 6-7 persoane am reușit să înscriu la vaccinare”, a declarat unul dintre operatorii care răspund la telefon, linia telefonică la care cei care sună așteaptă cu zecile de minute pentru preluarea apelului.

,,În București nu mai sunt locuri la vaccinare”, a spus sec operatorul, care susține că platforma Rovaccinare nu a funcționat astăzi.

,,În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației”, au fost comunicările date de oficiali.

Până astăzi la orele 17.00, potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, au fost administrate (începând cu data de 27 decembrie 2020 un număr de 235.239 de doze admimnistrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech.. În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 809 reacții comune și minore, din care: - 302 reacții de tip local cu durere la locul injectării; - 507 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Despre vaccinarea personalului medical citește aici