Trei sferturi dintre medicii, asistenții medicali și farmaciștii din România, nemulțumiți de salarii

Specialiștii din domeniul medical din România sunt tot mai nemulțumiți de nivelul salariilor. Pentru marea majoritate a profesioniștilor din domeniul medical românesc, salariile au rămas neschimbate. Nu mai puțin de 69.6% din cei intervievați în cadrul unui studiu efectuat de MEDIjobs, cea mai mare platformă de recrutare medicală din România, au declarat că salariul lor a rămas la fel ca anul trecut.

 Trei sferturi dintre medicii, asistenții medicali și farmaciștii din România, nemulțumiți de salarii

În ciuda faptului că au trecut prin al doilea an de pandemie și se confruntă cu un nivel ridicat de stres și oboseală, medicii, asistenții medicali și specialiștii din domeniul sanitar nu au văzut modificări pozitive în privința salariului.

18.2% s-au bucurat de o creștere a salariului, iar 12.2% de o scădere, atât în sistemul public, unde lucrează 41.7% dintre respondenți, cât și în sistemul medical privat, unde muncesc 58.3% dintre specialiștii medicali din țara noastră. Între timp rata inflației a ajuns la 6.7%, conform celor mai recente date, publicat în decembrie de Eurostat.

Studiul MEDIjobs a reliefat că pe 72.5% dintre cadrele medicale actualul salariu nu le mulțumește. Doar 1 din 5 profesioniști medicali din România este mulțumit de actualul salariu, însemnând un procent de 20.9%.

4 din 10 specialiști medicali nu primesc niciun fel de beneficiu extrasalarial

În afara sporurilor oferite de sistemul medical de stat, cel mai des întâlnit beneficiu îl reprezintă tichetele de masă, de care beneficiază doar 42.7% dintre respondenți. Pe locul trei în topul beneficiilor acordate de angajatori sunt asigurările medicale opționale sau abonamentele medicale, de care beneficiază 10.7% dintre specialiști. Urmează, la mică distanță, primele de sărbători, pe care doar 1 din 10 salariați din sistemul sanitar le primesc.

Zilele libere suplimentare sunt o altă formă de beneficii, însă doar 6.7% dintre specialiștii medicali se bucură de ele. La fel se întâmplă și cu decontarea transportului (6.1%) sau tichetele de vacanță, pe care le primesc doar 5 din 100 de salariați din sistemul sanitar românesc. Un procent de 4.5% dintre respondenți au menționat însă și alte beneficii acordate.

Cele mai puțin frecvent acordate beneficii în 2021 au fost: telefon de serviciu (3.75), mașină de serviciu (1.8%), locuință de serviciu sau decontare parțială sau totală a chiriei (1.4%) și abonamente de fitness sau la diverse activități sportive, de care au beneficiat doar 0.9% din respondenți.

,,Datele culese de noi ne confirmă un trend îngrijorător, pe care experții MEDIjobs l-au remarcat tot mai des în discuțiile cu potențialii candidați și cu specialiștii din comunitatea noastră. Pe lângă inflația care a erodat tot mai mult din puterea de cumpărare a românilor, specialiștii din domeniul medical sunt de aproape doi ani sub o presiune continuă din cauza pandemiei. Toate acestea contribuie la o acutizare a gradului de nemulțumire a salariaților, iar companiile ar trebui să fie atente la acest aspect în anul următor”, este de părere Catrinel Hagivreta-Djafari, CEO și CO-Fondator MEDIjobs.

Studiul MEDIjobs a fost efectuat în luna noiembrie, pe un eșantion reprezentativ de 1036 de specialiști medicali din domeniul sanitar public și privat în România, prin metoda CAWI, cu o eroare de 3%, pentru un nivel de încredere de 95%.

Anul trecut spitalele și clinicile românești au angajat cu peste 40% mai mult personal medical în 2021 față de 2020.

Federația Sanitas din România a atras atenția încă de la începutul acestui an asupra aplicării neunitare a Legii 153/2017, care a crescut salariile medicilor, asistenților medicali și ambulanțierilor la nivelul maxim prevăzut în lege.

,,Pentru psihologi, biologi, kinetoterapeuți, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, asistenți sociali, registratori medicali, personal TESA etc. salariile trebuiau să crească anual (din 2018 până în 2021 inclusiv) cu 25% din diferența între salariul avut la 31 Decembrie 2017 și cel din grila prevăzută pentru 2022! Deși inechitabilă din start, legea oferea totuși o predictibilitate cu care toată lumea se obișnuise! În 2020 s-a rezolvat situația aceasta numai pentru psihologi, biologi, kinetoterapeuți! A venit pandemia, munca celor în continuare nedreptățiți, de altfel angajații cu cele mai mici salarii din sistem, a devenit mult mai grea și mai periculoasă, iar Guvernele care s-au succedat au ales să blocheze aplicarea Legii 153/2017!  Astfel, acești salariați sunt de doi ani blocați “în trecut” în ceea ce privește salariul dar obligați să muncească și să trăiască în prezent cu pandemie și cu prețuri care cresc neîncetat!”, susțin reprezentanții Sanitas, pe pagina de facebook.