Tot mai mulți asistenți medicali filipinezi lucrează în Marea Britanie. 71% dintre ei, mulțumiți de locul de muncă

Migrația globală a asistenților medicali nu este un fenomen nou și, din cauza deficitului de asistente medicale la nivel mondial, este o tendință continuă. Țările avantajate din punct de vedere economic, cum ar fi SUA, Marea Britanie și cele din Orientul Mijlociu angajează asistenți medicali din țările în curs de dezvoltare. Multe asistente imigrante care lucrează în sistemul de sănătate britanic provin din Filipine, astfel că cercetătorii englezi au efectuat un studiu privind factorii care le afectează satisfacția în muncă a asistentelor filipineze din Marea Britanie.

Tot mai mulți asistenți medicali filipinezi lucrează în Marea Britanie. 71% dintre ei, mulțumiți de locul de muncă

Înțelegerea factorilor sau componentelor care contribuie la satisfacția în muncă a asistentelor medicale imigrante îi poate ajuta pe angajatori, pe recrutori și factorii de decizie să dezvolte servicii de sănătate mai competente pentru a ajuta la menținerea acestora la locul de muncă. Anna Reyes și Gladys Martir sunt asistente medicale de la Universitatea din Londra, implicate în munca de cercetare, motiv pentru care au efectuat un sondaj privind satisfacția profesională a asistentelor filipineze care lucrează în Marea Britanie. Filipine este la ora actuală cel mai mare exportator de asistenți medicali din întreaga lume, potrivit Nursing Times.

 În 2017, când a fost efectuat acest studiu, existau 14.736 de asistente medicale care au primit educația medicală în Filipine. ,,Ne-am angajat într-un studiu pentru a determina percepția asistentelor filipineze cu privire la satisfacția în muncă în Marea Britanie. Pentru acest studiu, satisfacția în muncă a fost definită ca un sentiment pozitiv despre un loc de muncă și componentele locului de muncă, care este afectat de caracteristicile persoanei, precum și de locul de muncă în sine. Este important de remarcat faptul că, în lumina actualei pandemii de Covid-19, care a creat condiții care amenință „sănătatea, bunăstarea și capacitatea de muncă a asistentelor medicale, satisfacția profesională a asistentelor filipineze este posibil să se fi schimbat de când a fost întreprins studiul nostru”, au specificat autoarele studiului.

În Marea Britanie, rata mortalității cauzate de Covid-19 este mai mare în rândul asistentelor filipineze decât în ​​rândul populației de asistenți medicali. Conform sondajului, majoritatea asistentelor medicale filipineze au constatat că munca în Regatul Unit le-a îndeplinit așteptările, iar câștigul financiar a fost principalul motiv al migrației. Acest lucru nu este, probabil, surprinzător, deoarece oportunitățile de dezvoltare a carierei în Marea Britanie sunt mai bune decât în ​​Filipine, unde există mai mulți asistenți medicali decât locuri de muncă, așa cum demonstrează numărul mare de asistenți medicali calificați care nu își pot exercita profesia acolo.

În timp ce o analiza lui Warr (2007) arăta că vârsta poate fi unul din motivele pentru care unii oameni la locul de muncă sunt mai fericiți sau mai nefericiți decât alții, cea mai mare satisfacție în muncă fiind în rândul asistentelor medicale mai în vârstă, acest studiu nu a găsit aceeași constatare. Și nici aceea că secția sau departamentul în care lucrează asistenții medicali din Filipine le oferă mai multe satisfacții profesionale. Acest lucru contrastează cu cercetările privind asistentele medicale în general din SUA făcute de către Kalisch et al (2010), care au arătat că satisfacția asistenților medicali în muncă a fost afectată de departamentul/secția  în care aceștia au lucrat.

Din cei 71% dintre asistenții filipinezi care lucrează în Marea Britanie din eșantionul studiului și care au fost mulțumiți de locurile de muncă, majoritatea au fost moderat mulțumiți.

În timp ce salariul a fost una dintre cele mai importante probleme pe care asistentele filipineze din eșantionul de studiu au dorit să le vadă abordate în experiența lor de lucru în Marea Britanie, majoritatea și-au atins așteptările de câștig financiar, în ciuda circumstanțelor economice dificile.

Acest lucru poate reflecta diferența mare de salariu dintre asistentele medicale care lucrează în Filipine și Marea Britanie. În plus, asistentele filipineze sunt, de asemenea, cunoscute că sunt muncitoare și că fac schimburi suplimentare pe lângă munca lor principală. Rasismul a fost cea mai importantă problemă de îngrijorare a asistentelor filipineze. În Marea Britanie, asistentele medicale autorizate din străinătate sunt mai predispuse să raporteze că au fost hărțuite decât asistentele calificate din Marea Britanie. Cu toate acestea, într-un studiu realizat de Alexis și Vydelingum (2009), asistenții medicali filipinezi au perceput că abilitățile lor erau mai susceptibile de a fi folosite și că trăsăturile lor rasiale nu le-au redus șansele de promovare, în comparație cu omologii lor africani și cu alte persoane de culoare și care provin din minorități etnice.

Este un fenomen global că asistenții medicali acordă în general mai puțină importanță statutului profesional decât alți profesioniști din domeniul sănătății; acest lucru este îngrijorător, deoarece asistentele medicale în poziții de conducere pot face sau influența politici care cresc satisfacția în muncă a asistentelor medicale, se arată în studiul potrivit Nursingtimes.net. De altfel ,,Raportul privind Situația profesiei de asistent medical la nivel mondial 2020”, elaborat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în parteneriat cu Consiliul Internațional al Asistenților Medicali și campania globală Nursing Now a semnalat că leadership-ul și autoritatea profesiei de asistent medical, esențiale pentru consolidarea forței de muncă din domeniul asistenței medicale.