Sportivii vor purta inele inteligente pentru detectarea COVID-19

Sportivii din NBA se vor întoarce pe teren luna viitoare, prin urmare americanii îi vor dota cu inele inteligente din titan, care pot detecta posibile semne de COVID-19 prin măsurarea pulsului, a respirației și a temperaturii. Deja 2.000 de cadre medicale, care au intrat în contact zilnic cu pacienții cu COVID-19, au primit astfel de inele inteligente pentru a lupta mai eficient cu noul coronavirus.

Sportivii vor purta inele inteligente pentru detectarea COVID-19

NBA a lansat protocolul de siguranță cu detalii referitoare la revenirea sportivilor  pe teren, ținând cont de contextul actual al pandemiei de COVID-19. Pentru ca jucătorii să fie mai protejați de infecția potențială cu SARS-COV2, vor fi supuși testelor pentru COVID-19, vor primi brățări care sună atunci când regula de distanțare socială de 6 metri este încălcată prea mult timp și vor fi dotați cu inele inteligente.

Fiecare jucător va avea acces la inelul Oura, un instrument de înaltă tehnologie, care costă 300 de dolari bucata. NBA este prima ligă sportivă importantă din SUA care a reluat jocurile sportive și pentru că sunt cu toții foarte precauți, fac tot posibilul pentru a asigura mediul în siguranță. Compania care a fabricat inelul susține că măsurătorile frecvenței cardiace făcute de inel au o fiabilitate dovedită de 99,9%, comparativ cu electrocardiogramele.

,,Inelul poate detecta modificări de temperatură de până la 0,05 grade”, a precizat Harpreet Rai, CEO Oura.

 Potrivit siteului WebMD.com, Oura a donat mii de inele lucrătorilor din prima linie în lupta cu coronavirusul pentru a testa cât de bine funcționează. Cercetătorii de la Institutul de Neuroștiințe Rockefeller de la Universitatea West Virginia au raportat că datele despre inelul Oura pot ajuta la prezicerea îmbolnăvirii cu până la 3 zile înainte ca o persoană să aibă febră, tuse sau să aibă respirație difcilă.

,,Inelul Oura folosește ceea ce se numește fenotipizare digital. Oboseala, febra și problemele respiratorii ar putea indica mai multe boli, inclusiv gripa sezonieră”, a declarat dr. Peter Chai, medic de urgență la Brigham și Women’s Hospital din Boston.

Deși inelul își are limitele sale, servește ca semn de avertizare pentru coronavirus.