Prima persoană din România, vaccinată împotriva COVID-19, o asistentă medicală de la Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

Prima persoană din România care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală generalistă de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Mihaela Anghel, membră a echipei medicale a Institutului bucureștean de 4 ani, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2 în data de 27 februarie 2020.

Prima persoană din România, vaccinată împotriva COVID-19, o asistentă medicală de la Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început în România astăzi în cele 10 spitale de boli infecțoase aflate în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2, unde vor fi vaccinate cadrele medicale cu vaccinul BioNTech-Pfizer. Mihaela Anghel, asistenta medicală de la Institutul Matei Balş din Capitală în vârstă de 26 de ani, a declarat că este emoţionată şi se simte privilegiată să fie prima persoană din România aleasă pentru a fi vaccinată împotriva noului coronavirus.

 ,,Cred că a fost cea mai mare emoţie. Nu am ştiut cum să reacţionez, nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă. Pur şi simplu am spus da şi am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc", a afirmat asistenta după ce a primit doza de vaccin, evenimentul fiind transmis live pe posturile de televiziune din întreaga țară.

Tot o asistentă medicală din Queens care lucrează la ATI a devenit prima persoană din Statele Unite care a primit vaccinul Pfizer-BioNTech, fiind primul american vaccinat împotriva COVID.

Premierul României, Florin Cîțu a scris pe pagina sa de facebook despre prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România și acest moment istoric/ de referință pentru țara noastră, în lupta împotriva virusului care a răpit prea multe vieți și a bulversat întreaga lume!

,,Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în țara noastră, a primit și primul vaccin împotriva COVID-19. După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâștiga viața normală. Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată. Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiștii vin cu informații solide, validate științific, care să-i ajute să ia decizia corectă. Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează! Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului și a Anului Nou, ne oferă șansa revenirii la normalitate”, a precizat Florin Cîțu.

 Ieri au fost primite primele 10.000 de doze de vaccin antiCOVID, urmând ca săptămânal România să primească în jur de 140.000 de doze. Potrivit actualului premier, România va beneficia inițial de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin.

Sursa foto:gov.ro