Peste un milion de români programați în platforma informatică dedicată vaccinării COVID

Peste un milion de români sunt programați în platforma informatică dezvoltată de STS și dedicată vaccinării COVID-19. Numai într-o singură zi, peste 100.000 de persoane s-au programat la vaccinarea împotriva COVID-19, cu vaccinul AstraZeneca, cel de-al treilea vaccin disponibil în România.

Peste un milion de români programați în platforma informatică dedicată vaccinării COVID

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, până astăzi 12 februarie, au fost vaccinate 679.332 de persoane, din care 51.388 cu vaccinul Moderna, restul cu Pfizer.

Tot ieri a sosit în România cea de-a doua tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze, iar astăzi 37.800 de doze de vaccin au fost distribuite către centrele regionale din Brașov și Constanța, respectiv 19.800 doze la Centrul Regional de Depozitare Brașov și 18.000 doze la Centrul Regional de Depozitare Constanța.

La Centrul Național de Național de Depozitare București au rămas în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul capitalei, destinate vaccinării persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani. În cabinetele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

3,6 milioane de accesări pe platforma dezvoltată de STS

12 februarie a fost ziua cu cele mai multe programări. În doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane și-au exprimat opțiunea de a se vaccina. Totodată, platforma electronică pentru vaccinare a înregistrat peste 3,6 milioane de accesări, ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări. Peste 9000 de români s-au programat la vaccinare, pentru 15 februarie, dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca. Autoritățile vor deschide 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală. Oamenii au stat în fața calculatoarelor și au încercat o dată sau de mai multe ori să se programeze, iar cei care nu au reșit au apelat la ajutorul call-center-urilor.