Peste un milion de persoane vaccinate împotriva COVD-19 în România. Ținta: 10,4 milioane de români vaccinați la final de septembrie 2021

România a reușit să vaccineze un milion de persoane împotriva COVID-19. Persoana cu numărul 1.000.000 este Valentina Fulga, în vârstă de 86 de ani. Premierul Florin Cîțu a declarat că lucrurile vor merge mult mai rapid de acum încolo în ceea ce privește vaccinarea .10,4 milioane de români vaccinați la ,,Campania de vaccinare merge bine. Suntem în Europa, în top, întotdeauna suntem în primele trei locuri și să ne asigurăm că va rămâne așa”, a precizat Florin Cîțu.

Peste un milion de persoane vaccinate împotriva COVD-19 în România. Ținta: 10,4 milioane de români vaccinați la final de septembrie 2021

Până în prezent au fost vaccinate 1.022.066 de persoane în România, potrivit ultimei raportări oficiale, dintre acestea 786.231 cu vaccinul de la Pfizer, 158.013 de la AstraZeneca și 77.822 cu cel de la Moderna.

Valentina Fulga a fost vaccinată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, care a afirmat că încă de la debutul campaniei de vaccinare a privit cu mare speranță la acest obiectiv, cel de a atinge cifra de un milion.

,,Fiecare om are o poveste, iar povestea doamnei Valentina este o lecție de viață. Ceea ce mi-a lipsit în toată această perioadă a fost contactul cu pacienții mei”, a declarat colonelul Valeriu Gheorghiță.

La ieșirea din centrul de vaccinare, doamna Valentina a primit flori de la conducerea CNCAV. Acest moment a emoționat-o până la lacrimi, iar ea a ținut să mulțumească, simțindu-se onorată să reprezinte acest număr în cadrul procesului de vaccinare.

,,Ținta, inițial, era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Am fost mai aproape. Țineți minte că spuneam că vom avea 2,4 milioane de doze la sfârșitul lui martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia pe 15 martie. Deci vom porni vaccinarea generală și rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”, a afirmat premierul prezent la acest eveniment.

Florin Cîțu a subliniat că dacă vrem să scăpăm de pandemie, trebuie să păstrăm în continuare şi să respectăm toate regulile de prevenție impuse, referindu-se în special la purtatul măștii în spațiul public.

,,Am văzut deja foarte, foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public. Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel și la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu domnul Lucian Bode, să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-şi facă treaba. Văd peste tot - merg pe stradă, am mers şi cu metroul - și văd oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa în acest moment”, a spus premierul.