Personalul sanitar de la Maternitatea Giulești, dotat cu simulator sub forma unui bebeluș prematur de 25 săptămâni

Maternitatea Giulești sau Prof. Dr. Panait Sârbu din Capitală cum este cunoscută unitatea sanitară bucureșteană a primit un simulator sub forma unui bebeluș prematur de 25 săptămâni .

Personalul sanitar de la Maternitatea Giulești, dotat cu simulator sub forma unui bebeluș prematur de 25 săptămâni

Maternitatea Giulești sau Prof. Dr. Panait Sârbu din Capitală cum este cunoscută unitatea sanitară bucureșteană a primit un simulator sub forma unui bebeluș prematur de 25 săptămâni  

Asociația Prematurilor a donat un simulator portabil în mărime naturală, sub forma unui nou născut prematur secției de neonatologie a maternității. Simulatorul poate fi folosit ca suport didactic în formarea și dezvoltarea profesională continuă a asistentelor medicale de terapie intensivă neonatală și a medicilor specialiști/rezidenti. Pe acest simulator vor putea lucra zilnic actualii medici de la terapie intensivă neonatală, dar și viitoarele cadre medicale care vor putea susține examenele de specialitate și primariat.

Simulatorul deține repere anatomice identice cu ale unui bebeluș născut prematur la 25 de săptămâni. A fost programat să redea funcții complexe, inclusiv pe cea cardio-respiratorie, astfel că pe manechin se pot face simulări de puncții, transfuzii. Mai mult, nou născutul se poate conecta la monitor, se poate intuba, fiind un manechin anatomic care redă cu fidelitate problematicile unui prematur.

La prima sesiune de formare au participat peste 45 de cadre medicale, a precizat Diana Gamulescu, președintele Asociației Prematurilor.

Asociația Prematurilor vrea să doteze mai multe maternități

Asociația Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuți prematur, părinților și personalului medical de la neonatologie și reunește experți din diferite discipline, părinți, reprezentanți din mass-media și VIP-uri pentru a ȋmbunătăţi calitatea serviciilor publice de sănătate din România. Asociația își propune dotarea a cât mai multe maternități cu astfel de simulatoare care să sprijine procesul de învățare continuă a personalului medical la standarde înalte.

,,Este fabulos pentru studenți, medici rezidenți dar și pentru formarea continuă a medicilor specialiști și primari. Simularea reanimării neonatale crește calitatea actului medical în fața unei urgențe reale în practica de zi cu zi“, a declarat dr. Ioana Roșca, medic primar și șeful secției de Neonatologie a spitalului Prof. Dr. Panait Sârbu, București. Asociația Prematurilor este membră EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), singura organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou născuților.

În luna ianuarie 2020, Asociația Prematurilor a fost premiată în Germania, de către EFCNI, pentru implicarea in proiecte de filantropie si pentru rezultatele obținute în România pentru cauza prematurității.

Citește despre felul în care s-a implicat Alicia Bravo, o asistentă medicală, pentru a dota un serviciu de urgență cu defibrilator, dar și despre studiile universitare pe care le oferă Academia Europeană pentru Asistenți Medicali în cadrul unui program de licență de 3 ani.