Mesaje de la cadrele medicale care au vindecat pacienți de COVID-19 pentru români

Cele mai multe mesaje legate de epidemia de coronavirus în România sunt negative. Numărul îmbolnăvirilor crește de la Ia zi la alta, la fel și cel al deceselor, personalul medical se plânge de lipsa materialelor sanitare și a materialelor de protecție împotriva SARS-COV-2 și acesta este de abia începutul calvarului, provocat de COVID-19 în România. Medicii timișoreni, cei care au vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus din țară, au câteva mesaje simple pentru români. La fel, și personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unul dintre cele șapte spitale din țară desemnat pentru a trata pacienți diagnosticați cu noul COVID-19.

Mesaje de la cadrele medicale care au vindecat pacienți de COVID-19 pentru români

Cadrele medicale de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara încearcă să-i convingă pe români să stea în case pentru a limita răspândirea virusului.

,,Deși la Timișoara înregistrăm o situație relativ bună, ca să menținem performanța și să încurajăm o țară întreagă, totodată să ajutăm la cercetarea unui tratament de succes, acum chiar avem nevoie de voi, oamenii de acasă. Limitați-vă la maximum ieșirile în lume, oricât de greu vi s-ar părea. Doar în felul acesta ne puteți ajuta pe noi, medicii, să fim eficienți în lupta împotriva coronavirusului”, a subliniat medicul Virgil Musta, într-un film realizat de Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii.

 Medicul timișorean îi îndeamnă pe românii care pot și vor să facă donații să se implice în această perioadă dificilă. 

 ,,Nevoile noastre, ale sistemului medical, în acest context grav, cu care nu ne-am mai confruntat până acum, sunt uriașe. Orice gest este apreciat și orice donație contează în lupta pe care o ducem zi de zi. Suntem, literalmente, în ipostaza de a spune că <Împreună putem salva vieți>. De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți, pentru că doar astfel vom găsi calea de a ieși împreună din criza pe care o traversăm. Și, ținând cont că vorbim de la Timișoara, dacă anul acesta respectăm toate îndrumările care ni se dau, anul viitor ne vom putea bucura împreună de Timișoara, Capitală Culturală Europeană”, a arătat dr. Virgil Musta, medic primar boli infecțioase la Spitalul “Victor Babeș”.

Printre protagoniștii clipului video se numără doctorii Cristian Oancea, Voichița Lăzureanu și Ovidiu Fira-Mladinescu.

Din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se externează zilnic un pacient vindecat de COVID-19

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate, 53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța este unul dintre cele 7 spitale desemnate de Ministerul Sănătății pentru a deservi patologia pacienților internați cu noul coronavirus.

,,Aproape în fiecare zi, câte un pacient internat cu noul coronavirus, COVID-19, pleacă acasă negativ, vindecat. Suntem la datorie 24 de ore din 24. Pacienții de care avem grijă sunt pe un curs bun”, a declarat dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Aceasta a declarat că spitalul are în acest moment de echipament de protecție achiziționat de Primăria Municipiului Constanța, transmițând mulțumiri celor care au donat materialele necesare desfășurării actului medical în bune condiții.

Spitalul de Boli Infecțioase le mulțumește tuturor cadrelor medicale care și-au arătat intenția de a veni să lucreze în unitatea medicală, a mai spus directorul medical precizând că este nevoie în continuare de personal medical, asistente, medici, biologi și chimiști pentru laboratorul de analize și secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

,,Suntem la datorie, toți pacienții care au fost până acum sunt pe un curs bun, facem în continuare eforturi. Suntem cadre medicale, medici, asistente, infirmiere, cu toții am depus un jurământ, am depus un jurământ că o să îngrijim pacienții în orice condiții și aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor mei care au înțeles că aceasta este misiunea noastră. Ne-am reorganizat, am refăcut toate circuitele spitalului pentru a putea primi acești pacienți, să le asigurăm asistență medicală și tot personalul medical să fie protejat”, a spus dr. Claudia Cambrea. 

În  România, conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile sunt 153 de persoane din rândul cadrelor medicale și a personalului auxiliar confirmate cu COVID-19.