Fondatorii WonderBaby, prima aplicație românească pentru monitorizarea evoluției copiilor, donează aparate moderne spitalelor de pediatrie

Doi părinți antreprenori români Teodora Șaguna, specialist în marketing și e-commerce și Bogdan Manole, specialist în domeniul echipamentelor medicale au creat WonderBaby - The Pediatrics App, o aplicație mobilă ce monitorizează evoluția copiilor din primele zile de după naștere și păstrează legătura cu medicul pediatru, la orice oră din zi și din noapte. Nu s-au oprit aici, ei donează aparate moderne de monitorizare a greutății bebelușilor spitalelor de pediatrie din România.

Fondatorii WonderBaby, prima aplicație românească pentru monitorizarea evoluției copiilor, donează aparate moderne spitalelor de pediatrie

Aplicația este prima de acest gen creată integral în România. Dezvoltarea ei a durat 2 ani de zile și a însemnat o investiție de peste 200.000 de euro. Părinții pot ține un jurnal zilnic al evoluției copilului lor pentru a-i monitoriza creșterea și dezvoltarea, având constant acces la informații validate de medici pediatri, la articole cu informații de specialitate, la dosarul medical al bebelușului și contact cu un medic specialist, oricând au nevoie.

,,Experiența primului copil vine cu multe necunoscute și o lipsă totală de control, iar eu am simțit din plin această nevoie de a ști cât mai multe despre copilul meu și despre cum să îl îngrijesc mai bine. Așa ne-a venit ideea acestei aplicații, menită să conecteze prin tehnologie parinții cu medicii pediatri, sa urmărească evoluția și parcusursul de creștere al copiilor, având suport constant al specialiștilor pediatri”, a declarat Teodora Șaguna fondatoarea aplicației.

 Cei doi fondatorii ai WonderBaby - The Pediatrics App au ales și să doneze secțiilor de pediatrie ale spitalelor din București aparate moderne de monitorizare a greutății bebelușilor. Primele spitale care au primit donații sunt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Secția de Oncologie Pediatrică  Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București. WonderBaby va continua susținerea secțiilor de pediatrie și în perioada următoare.

Aplicația oferă acces video sau telefonic la un medic pediatru, la orice oră din zi, sau din noapte. Este un serviciu unic în România, un instrument excelent de monitorizare și supervizare a creșterii sănătoase a copiilor, direct din confortul casei. Integrarea modulului de telemedicină in aplicație a apărut după un studiu făcut printre mămici, în faza de concept. Nevoia de a avea oricând acces la un sfat medical profesionist și personalizat, mai ales în primele luni de viață ale copilului primează pentru toți părinții. Sectiunea medical răspunde nevoii părinților de a avea un spațiu digital, unde își pot stoca toate analizele, interacțiunile și recomandările medicale, întregul istoric al copilului putând fi accesat de medic sau de parinte direct din aplicatie.  Platforma este gândită să ajute și medicii pediatri să păstreze mai ușor conexiunea cu pacienții lor, să aibă acces la cât mai multe date despre dezvoltarea și sănătatea pacienților, să poată oferi ajutor fără să aibă nevoie de dosare și fișe greu de folosit sau de stocat,

 ,,Să ai la un click distanță medicul pediatru, un jurnal complet cu evoluția copilului tău, istoricul medical, programul de vaccinare sau remindere-le de medicamentație sunt instrumente ce îți ușurează și simplifică viața de părinte foarte tare. Pe lângă toate acestea, aplicația a fost gândită și dezvoltată să fie un hub central de informații și soluții pentru părinți, urmând să se găsească aici o paletă completă de produse și servicii necesare creșterii și dezvoltării copiilor. Ne dorim să conectăm cât mai multe device-uri inteligente cu aplicația, device-uri care au rolul de a ușura viața părinților”, a precizat fondatorul Bogdan Manole.

 Noua platformă oferă și soluții inteligente pentru monitorizarea greutății, sau a temperaturii, parametri atât de importanți în dezvoltarea bebelușilor, conectând aplicația la dispozitive inteligente de tip cântar sau termometru. Aceste dispozitive pot fi achiziționate de părinți direct din aplicație, din sectiunea Shop și integrate ulterior, via Bluetooth cu aplicația.

 WonderBaby - The Pediatrics App poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store. Mai multe informații pot fi găsite pe www.babypediatrics.com.

Din ce în ce mai multe aplicații utile în sănătate se dezvoltă în ultima perioadă. La cea de-a 6-a ediție a Hackathon4Health au fost premiate mai multe aplicații una pentru telemonitorizarea tensiunii arteriale a pacientelor ce dezvoltă patologii hipertensive asociate sarcinii și urmărirea acestora în postpartum, o altă aplicație pentru pacienți bazată pe algoritmi de Machine Learning care digitalizează, centralizează, interpretează și sumarizează informațiile regăsite în documentele medicale, eficientizând comunicarea cu medicul și scurtând timpul de diagnostic și alta peentru accelererarea tratamentului cancerului prin automatizarea analizei imaginilor în clinicile de radioterapie, cu ajutorul inteligenței artificiale.

La înceeputul acestei luni a fost lansată la Cluj  prima aplicație web de testare HIV din România.