EXCLUSIV: Povestea primului asistent medical din Piatra Neamț care s-a îmbolnăvit COVID-19

Octavian Mititelu este primul asistent medical din Piatra Neamț care a intrat în contact cu un caz suspect de SARS-COV-2, care s-a infectat de coronavirus, a făcut o formă ușoară de COVID-19 și s-a vindecat. Asistentul medical lucrează la Serviciul Județean de Ambulanță și s-a îmbolnăvit practic în timpul muncii. Nu i-a fost teamă de coronavirus, nici că ar putea să ia de la pacienți SARS-COV-2 și totuși i s-a întâmplat.

EXCLUSIV: Povestea primului asistent medical din Piatra Neamț care s-a îmbolnăvit COVID-19

,,Eu l-am tratat pe pacientul bănuit că mi-ar fi făcut cadou acest tip de nou virus ca pe tatăl meu”, a precizat Octavian Mititelu, spunând însă că l-a deranjat foarte tare faptul că pacientul a omis să-I spună adevărul!

,,Când cineva omite adevărul sau îl trunchiază nici un combinezon, nici o mască și nici o pereche de mănuși nu te mai pot ajuta!”, a povestit asistentul medical, care după ce a fost depistat pozitiv, a fost internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Piatra Neamț. Octavian Mititelu nu a fost dezamăgit doar de atitudinea pacientului, ci și de cea a autorităților vizavi de cadrele medicale infectate și familiile acestora.

,,Ceilalți membrii ai familiei au fost tratați cu indiferență de autoritățile acestei țări, deși sunt plătitori de asigurări de sănătate, doi dintre ei, iar al treilea e minor! Ne-am revoltat foarte tare la început, vroiam un test măcar pentru fetiță, că eu nu am contactat virusul oriunde, ci la serviciu, în timpul unei intervenții, dar mai apoi ne-am calmat știind că orice stare de tensiune nu ne va ajută defel în trecerea cu brio peste această încercare și acceptând încă odată, deși îți lasă un gust amar, că respectul autorităților diriguitoare ale acestei țări față de cadrele medicale este zero! În prezent, suntem liniștiți și asta în ciuda lipsei oricărei testări”, a mărturisit asistentul medical în interviul acordat în numărul 17 al Jurnalului Asistenților Medicali.

În opinia asistentului medical nemțean, respectul autorităților față de cadrele medicale este zero!” Aflați din materialul publicat în revistă care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă asistenții medicali de pe ambulanță în lupta împotriva COVID-19.