Examinări cerebrale native de tip CT sau RMN gratuite pentru pensionari

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, Medima Health, oferă gratuit începând de astăzi 15 examinări cerebrale native CT sau RMN pensionarilor din România care au pensia minimă. Alți 15 pacienți vor beneficia de 50% reducere la aceste examinări imagistice.

Examinări cerebrale native de tip CT sau RMN gratuite pentru pensionari

Inițiativa face parte dintr-o campanie socială ce se desfășoară până pe 6 ianuarie 2022 și urmărește creșterea gradului de accesabilitate la servicii de imagistică de ultimă generație pentru persoanele vulnerabile. Locurile vor distribuite în ordinea programărilor, care pot fi efectuate la numărul de telefon: 021 9293.

După epuizarea celor 15 examinări cerebrale gratuite, pentru următoarele 15 se va aplica reducerea de 50% la prețul afișat pe website în momentul programării. Locurile disponibile sunt distribuite în cadrul clinicilor Medima Health din București și din țară.

„Atunci când am început proiectul Medima Health, una dintre misiunile noastre a fost să oferim servicii de imagistică de înaltă calitate unui număr cât mai mare de pacienți. Prin această campanie ne dorim să ne asumăm și să dezvoltăm o componentă socială în cadrul Medima Health, adresându-ne pensionarilor cu venituri mici, care rareori accesează serviciile de imagistică medicală. Investigațiile de tip CT sau RMN sunt un pas esențial în diagnosticarea corectă a afecțiunilor și stabilirea tratamentului corespunzător. De exemplu, un examen CT cerebral poate diferenția un AVC ischemic de alte efecțiuni care-l mimează. Totodată, un examen de imagistică cerebrală pentru monitorizare post COVID este recomandat pacienților care au suferit forme medii sau grave, în special celor care se confruntă cu dureri de cap”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, directorul medical Medima Health.

Pentru a beneficia de investigațiile gratuite sau cu reducere, pensionarii trebuie să îndeplinească  următoarele condiții:

  • Pacienții au pensia este mai mică sau egală cu 892 RON brut, oferta aplicându-se inclusiv persoanelor cu pensie de urmaș sau cu stagiu de cotizare mai mic de 10 ani;
  • Pacienții trebuie să prezinte o recomandare de la medicul specialist pentru CT/RMN cerebral nativ sau segment de coloană nativ;
  • Pacienții trebuie să prezinte un cupon de pensie nu mai vechi de 3 luni.

Campania se derulează în București, unde vor fi acordate 6 investigații CT/RMN gratuite și 6 investigații CT/RMN cu 50% reducere; în Călărași 3 investigații CT/RMN gratuite și 3 investigații CT/RMN cu 50% reducere; în Sibiu: 3 investigații CT/RMN gratuite și 3 investigații CT/RMN cu 50% reducere; în Alba Iulia: 3 investigații CT/RMN gratuite și 3 investigații CT/RMN cu 50% reducere.

 În cadrul rețelei Medima Health este efectuată întreaga gamă de investigații imagistice prin rezonanță magnetică (3 Tesla și 1.5 Tesla), computer tomograf și PET-CT, realizate cu echipamente de ultimă generație, prevăzute cu aplicații software pentru explorări complexe și de înaltă precizie imagistică.

Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei. În septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel național.